poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: kurier  (Przeczytany 5574 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
kurier
« dnia: 19 Sty 2010, 00:05:32 »
Witam
Drodzy forumowicze napiszcze co o tym sadzicie:
Moja firma zajmująca sie kurierka chce wejsc na rynek dunski i teraz tak:
1.Czy uwazacie ze jest na to zapotrzebowanie w Danii,  szczegolnie Północnej Jutlandii
2.Czy firmy byly by chetne do wspolpracy, czyli zakupy w polskich hurtowniach?
3.Czy chcialibyscie miec mozliwosc zakupic cos na allegro i otrzymac to za 4 dni w Danii?
4.Czy tesknicie za polskimi produktami i jako osoby prywatne byscie chciali otrzymac paczke z zakupami,np warzywa?
Ze swojej strony moge zaproponowac doswiadczenie, ubezpieczenie przesylek, staly kontakt z biurem i kurierem odbior i doreczenie paczki z kazdego zakatka Polski. Tak w skrócie:)

Ile waszym zdaniem powinna kosztowac paczka do 30kg?

Czy moze ktos z forumowiczow juz jest sklonny porozmawiac o konkretnej wspolpracy? Jesli tak to zapraszam do dyskusji:
GG 2018159
lukasekolsztyn@gmail.com

[Posted on: 18 Styczeń  2010, 00:08:38]

Drodzy Państwo jest Was na forum zalogowanych blisko 6000 czy nie możecie rodakowi troszkę szczerze odpowiedzieć? Tyle opisujecie ze Polak Polakowi za granica wilkiem stoji...a ja chce sie czegos od Was dowiedziec i nic, bardzo Was proszę.
Pozdrawiam

vanroy

• Gość
Odp: kurier
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sty 2010, 00:13:23 »
Mam zle wspomnienia z kurierami (SZYBKA PACZKA) oraz posrednikami,jeszcze z PL.Ja osobiscie nie popre Twojego pomyslu,byc moze Ci sie uda ,choc mamy w Dani mysle dosc polskich sklepikow.

Offline souli

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sty 2010, 00:28:53 »
hiti1984 Twoj post to brzmi troche jak taka rozmowa;

"mam do sprzedania zegarek-chce pan???a za ile ten zegarek -a ile Pan da????" rozumiesz...

podaj nam konkretne ceny za konkretne towary a my Ci odpowiemy czy chcemy czy nie chcemy.Przewoznikow jest kilku ,ktorzy jezdza z zywnoscia czy z meblami-sama z takiego korzystalam przy przeprowadzce z PL-bylo np tanio!!!np;łózko pietrowe dzieciece za 200 kr z dostawa pod drzwi.Mozesz byc bardziej konkurencyjny to napisz

vanroy;
ja mieszkam w okolicach Vejle i w promieniu 120 km nie mamy polskiego sklepu-ja o takowym nie slyszalam ...

Offline hiti1984

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sty 2010, 01:58:36 »
Witam
Sklepu nie mam zamiaru otwierać bo to nie moja branża ale chcialbym podyskutowac, np:
Mam zle wspomnienia z kurierami (SZYBKA PACZKA) oraz posrednikami,jeszcze z PL.Ja osobiscie nie popre Twojego pomyslu,byc moze Ci sie uda ,choc mamy w Dani mysle dosc polskich sklepikow.
Więc dlaczego byłeś niezadowolony? To jest dla mnie ważne.
Przykładowe ceny:
1.Paczka do 10kg 200ddk
2.Paczka od 10 do 20kg 250ddk
3.Paczka od 20 do 30kg 350ddk
4.Paczka zwrotna z adresu doreczenia za pol ceny na dowolny adres
5.zakupy: wartosc zakupów plus 300ddk W internecie sa gazetki ze sklepkow przykladowo lub allegro lub czesc samochodowa
6. Wszystko do rąk własnych

Przykładowe ceny. Drogo?Tanio? A może akurat?
Co do wożenia np łóżek za 200ddk to zależy tylko i wyłącznie od podejścia do sprawy i indywidualnej rozmowy bo to już inny temat.

Offline Liwia

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sty 2010, 09:11:09 »
"Drodzy Państwo jest Was na forum zalogowanych blisko 6000 czy nie możecie rodakowi troszkę szczerze odpowiedzieć? Tyle opisujecie ze Polak Polakowi za granica wilkiem stoji...a ja chce sie czegos od Was dowiedziec i nic, bardzo Was proszę.
Pozdrawiam"

Jeżeli jest zalogowanych ok 6000 użytkowników i nie ma żadnego odzewu to może problem nie leży w ludziach tylko w Twoim pomyśle na business?? Może lepiej zainwestować w coś innego??

P.S. Dla mnie wysyłanie paczek do Polski i z Polski nie ma sensu, bo ceny są podobne albo mało się różnią. A poza tym jeśli bym wysyłała paczkę to pewnie bym to robiła za pośrednictwem poczty. Lepsza dostępność i większe bezpieczeństwo.

Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Offline jaro-de

• Młodszy
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sty 2010, 09:54:32 »
Robię czasami zakupy na www.dodomku.pl
Paczka do 30kg 130zł jeśli dobrze pamiętam
Powodzenia w biznesie
Pozdrawiam - Jeremi

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sty 2010, 15:13:12 »
ok ,odpisze ...
 Ja nie korzystam z takich usług , bo jak potrzebuje coś przesłać do Polski czy z Polski to zawsze się znajdzie ktoś  kto akurat jedzie  do Polski .
Sama też  jestem najmniej raz w roku  w Polsce ,więc staram się wszystkie sprawy załatwić .
Jeżeli chodzi o produkty spożywcze wszystko tu można dostać , z Polski przywożę tylko kapustę kiszoną i ogórki ( tego tu nie kupię) chociaż od biedy  to kapusta z puszki niemiecka tez może być  :D przydałby się co prawda sklep polski w Aalborg.
W samym Aalborg i okolicach mieszka dużo Polaków i na pewno chcieliby mieć taki sklep ,najbliższy chyba jest  w Odense .
Ja sama jakbym miała wybór  to bym kupowała produkty polskie  a nie duńskie  .
 Dużo Polaków przyjeżdża do pracy na miesiąc czy 2 /3 a potem zjeżdża do domu i z zapasami wraca - przywożą puszki  ,nawet chleb - i taki pracownik nie kupuje w sklepie bo dla niego jest za drogo (oszczędza jak może)
Może ludzie nie piszą bo nie potrzebują wysyłać paczek do Polski - już minęły te czasy kiedy w Polsce  nic nie było i wysyłało się paczki  ;D teraz wszystko można dostać .No może zdarzy się  raz na jakiś czas że coś  chciałoby się przekazać np .paczkę na święta . Ale raz do roku można sobie pozwolić na większy wydatek .
A też można prowadzić sklep i wozić przy okazji paczki .
To moja opinia  ;D. Ja chcę sklep ! ;)
-
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sty 2010, 15:13:12 »

Offline kropka1

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sty 2010, 17:42:03 »
Ja też bym była za... :D
A co byście powiedzieli na taką polską knajpke, w której można by się najeść najlepszego polskiego jedzenia (wiecie o co chodzi-pyzy z mięsem, bigos, gołąbki i inne.....). Moja znajoma, która rewelacyjnie gotuje, chciałaby coś takiego otworzyć, ale się waha, bo po usłyszeniu kilku rad, pojawiły sie wątpliwości, że wielu ludzi z zawiści omijałoby taka knajpkę szerokim łukiem. Ja sama się dziwię, bo przecież wielu z nas tęskni za naszą kuchnią.
A i mowa tu o Fionii, więc chyba nic z tego?

Offline jamjurand

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 1
  • -Otrzymane: 7
  • Reputacja: +4/-1
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Sty 2010, 18:21:49 »
Zlote rady jamjuranda  :)
Polska knajpa- zapomnij!! Bedziecie musialy taczkami wywozic pijanych delikwentow a wydatki na personel !!??
Take away, polskie jedzenie do podgrzania na wynos, 2 rozne zestawy tygodniowo+ stale dodatki np.: bulki,ogorki,kapusta, sernik itp., to napewno jest dobra idea. W Kopenhadze jest wiele tego typu miejsc i sa bardzo popularne np: Cofoco.

No ale kurier i jego plany ??? Jak sie rozkrecicie to jakis kurier bedzie to rozwozil, na poczatku moze na skuterze ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Sty 2010, 20:14:09 wysłana przez jamjurand »

Offline kropka1

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
« Odpowiedź #9 dnia: 19 Sty 2010, 18:45:58 »
hehe dzięki, nie wiem tylko czy w ogóle koleżanka wprowadzi to w zycie, ale masz rację z tymi pijaczkami  ;D za dużo byłoby tego "towaru" na wynos ;)  Ten pomysł nawet mi się podoba, dzięki

Baumi

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Sty 2010, 18:49:12 »
z Polski przywożę tylko kapustę kiszoną i ogórki ( tego tu nie kupię) chociaż od biedy  to kapusta z puszki niemiecka tez może być

Ja kapustę kiszoną w słoiku kupuję w tureckim sklepie - niczym nie różni się od naszej rodzimej kapusty z beczki ;)

W samym Aalborg i okolicach mieszka dużo Polaków i na pewno chcieliby mieć taki sklep ,najbliższy chyba jest  w Odense .

To my mamy w Odense polski sklep? Jeśli tak to proszę o informację gdzie mam go szukać :)

Offline mawi

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 3
  • Reputacja: +7/-9
    • Status GG
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Sty 2010, 19:01:01 »

To my mamy w Odense polski sklep? Jeśli tak to proszę o informację gdzie mam go szukać :)
myślałam że macie  .no to znaczy że najbliższy sklep jest w Niemczech .
"nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem."

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #11 dnia: 19 Sty 2010, 19:01:01 »

Kurier do Istambulu potrzebny...

Zaczęty przez surja85Dział Hydepark

Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 5598
Ostatnia wiadomość 23 Lut 2016, 21:16:58
wysłana przez Jomir
Kurier

Zaczęty przez zyrafffkaaDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9