ok ,odpisze ...
Ja nie korzystam z takich usług , bo jak potrzebuje coś przesłać do Polski czy z Polski to zawsze się znajdzie ktoś kto akurat jedzie do Polski .
Sama też jestem najmniej raz w roku w Polsce ,więc staram się wszystkie sprawy załatwić .
Jeżeli chodzi o produkty spożywcze wszystko tu można dostać , z Polski przywożę tylko kapustę kiszoną i ogórki ( tego tu nie kupię) chociaż od biedy to kapusta z puszki niemiecka tez może być

przydałby się co prawda sklep polski w Aalborg.
W samym Aalborg i okolicach mieszka dużo Polaków i na pewno chcieliby mieć taki sklep ,najbliższy chyba jest w Odense .
Ja sama jakbym miała wybór to bym kupowała produkty polskie a nie duńskie .
Dużo Polaków przyjeżdża do pracy na miesiąc czy 2 /3 a potem zjeżdża do domu i z zapasami wraca - przywożą puszki ,nawet chleb - i taki pracownik nie kupuje w sklepie bo dla niego jest za drogo (oszczędza jak może)
Może ludzie nie piszą bo nie potrzebują wysyłać paczek do Polski - już minęły te czasy kiedy w Polsce nic nie było i wysyłało się paczki

teraz wszystko można dostać .No może zdarzy się raz na jakiś czas że coś chciałoby się przekazać np .paczkę na święta . Ale raz do roku można sobie pozwolić na większy wydatek .
A też można prowadzić sklep i wozić przy okazji paczki .
To moja opinia

. Ja chcę sklep !

-