mi tam nic nie czarnieje 

 najlepiej jak warzywa są świeże  , kroje je  w kostkę i zamrażam , ja pakuje porcjami na zupę .Jak  gotujesz  zupę na mięsie  to  mięso musisz trochę pogotować bo  warzywa  ugotują się szybko bo sa drobno pokrojone ,a warzywa  wrzucam do  wrzątku ;
[Posted on: 22 Sie 2010, 20:05:34] 
Zdazylo mi sie raz Roga; w pracy zaserwowalem im doskonaly sernik od Gutmanowej (polska piekarnia z domowym wypiekiem wlascicielki, juz historia) i jedna osoba powiedziala, ze smakuje "mærkeligt" a inni "det smager dejligt" ale nie chcieli "barbarzyncy" jeszcze jednego kawalka.
ja zrobiłam w pracy  sernik , to powiedzieli że jest za słodki ,oni tu robią sernik coś  na styl naszego  sernika na zimno .Kiedyś zamówiłam ze sklepu  z Kbh  twaróg i przysłali mi serek homo  10 kg ... 

  musiałam coś wymyślić i zrobiłam  sernik z kokosem  na  czekoladowym cieście .  robiłam go jakiś czas na sprzedaż ,wszystkim smakował ,może dlatego że był czekoladowy 
 
  Tez  robiłam bułki drożdżowe z masą makową i kruszonką , tylko z ta gotową masą  z puszki nie smakowały im ,sama zrobiłam  masę makową  i zamiast esencji rumu dodałam  marcepan , no i musiałam przez parę miesięcy je robić  ,ale tez się nie przyjęły . Teraz   polskie wypieki robię tylko w domu . Duńczykom wszystko smakuje  tylko żeby było z marcepanem 
