Ogólne > Edukacja
Jaki jest poziom nauczania w duńskiej szkole?
@ae@:
Polacy to naród madry i wyksztalcony i dlatego to polacy jada do Danii gazety roznosic, klatki schodowe szorowac i ogloszenia "kupie prace, obojetnie jaka" dawac.
Spotkal ktos kiedys dunczyka roznoszacego gazety w Dolnej Wólce w Polsce??
;)
coma_berenices:
--- Cytat: @ae@ w 14 Lut 2010, 08:28:35 ---Polacy to naród madry i wyksztalcony i dlatego to polacy jada do Danii gazety roznosic, klatki schodowe szorowac i ogloszenia "kupie prace, obojetnie jaka" dawac.
;)
--- Koniec cytatu ---
To już jest zupełnie odrębna kwestia. To, że ktoś nie posiada pracy we własnym kraju nie jest równoznaczne z tym, że nie ma wykształcenia i jest głąbem do potęgi.
Zastanów się trochę!
@ae@:
Coma_berenices: a dlaczego nie posiada pracy we wlasnym kraju?? I dlaczego dunczycy maja prace we wlasnym kraju?? Event. korzystaja z systemu socjalnego umozliwiajacego godne przetrwanie??
Owszem to ma zwiazek z wyksztalconym narodem.
A te: ...głąby do potęgi...to nie moje ale napisane przez "bater" - to chyba tez swiadzy o wyksztalceniu i "pewnym poziomie"
madzialenasz:
Taaa kursy to podstawa. Mam znajomych dunczykow, Ona ukonczyla anglistyke ,pracowala w Jobcenter jako jakis tam szef czegos, a teraz uczy przedmiotu(cos zwiazanego z biznesem) na Wyzszej Uczelni. Jej maz mechanik samochodowy, zrobil jakis kurs i teraz uczy mechaniki. Mi to nie przeszkadza, ale spotkalam sie z paroma komentarzami z ust dynczykow ze to "glupie" ze ludzie robia sobie kursy a potem ucza innych.
cristi:
--- Cytat: @ae@ w 14 Lut 2010, 10:39:58 ---Coma_berenices: a dlaczego nie posiada pracy we wlasnym kraju?? I dlaczego dunczycy maja prace we wlasnym kraju?? Event. korzystaja z systemu socjalnego umozliwiajacego godne przetrwanie??
Owszem to ma zwiazek z wyksztalconym narodem.
A te: ...głąby do potęgi...to nie moje ale napisane przez "bater" - to chyba tez swiadzy o wyksztalceniu i "pewnym poziomie"
--- Koniec cytatu ---
Struktury państwa tworzy się przez długie dziesięciolecia. Gdyby Dania podczas wojny ucierpiała tak jak Polska i gdyby póżniej na długie lata zagościli się w niej ruskie to może też by do nas przyjeżdzali gazety roznosić.
A jeśli chodzi o wykształcenie to nawet nauczycielka w mojej szkole przysnała, że Dania wydaje na edukacje najwięcej w Europie a efekty i tak są marne.
[Posted on: 14 Lut 2010, 11:05:07]
--- Cytat: @ae@ w 14 Lut 2010, 08:28:35 ---Polacy to naród madry i wyksztalcony i dlatego to polacy jada do Danii gazety roznosic, klatki schodowe szorowac i ogloszenia "kupie prace, obojetnie jaka" dawac.
;)
--- Koniec cytatu ---
A poza tym, myślę że właśnie dlatego że w Polsce nie ma pracy ludzie się krztałcą, bo chcą mieć szansę na lepsze życie, natomiast w Danii pracy pod dostatkiem (przynajmniej do niedawna) więc ludzie leją na szkołę bo wiedzą że pójdzie sobie pracować do bylejakiej fabryki i i tak będzie godnie żył.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej