Ogólne > Pomoc!

czy ktoś mi pomoże?

<< < (2/2)

dar_czar:
ok! jeszcze raz dzieki

pozdrawiam

dar_czar:
mam jeszcze jedno pytanie!
czy ten odpis od podatku(delegacyjny) ,to znaczy że nie bedą mi potrącac od wypłaty,czy dopabuse pózniej nadplate otrzymam w formie zwrotu podatku po rozliczeniu sie z fiskusem.czytałem inne posty ale z żadnego jasno to nie wynika.a i jaka w moim przypadku jest kwota wolna od podatku.

za pomoc i odpowiedz na moje pytania z góry dziekuje.
i gorąco pozdrwiam.

GoTTie:
Zostaje zwiekszona kwota wolna od podatku i nie placisz go wogole. Czasami na poczatku formalnosci moga troche potrwac i niektorzy wtedy placa najwyzsza stawke (60%) do czau uzyskania tego odpisu. W tym przypadku otrzymaja zwrot przy rozliczeniu. Normalnie jednak jest to po prostu wysoki fradrag, dzieki ktoremu nie placisz podatku.

dar_czar:
nie strasz mnie!
na początek będę zarabial ok 20.000dkk.i od takiej kwoty aż 60% podatku?(koszmar).mój przyszły pracodawca już załatwia wszystkie formalności.karty podatkowej raczej bezemnie nie wyrobi.wyjeżdżam w przyszły poniedziałek i im bliżej wyjazdu pojawia sie coraz więcej pytań,tam początkowo nie bede miał netu i staram się jak najwięcej dowiedziec teraz i pisze notatki.a ile sie czeka na karte podatkową?

GoTTie serdeczne dzieki za pomoc.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej