Ogólne > Rodzina ...
małe pytanko do życzliwych
lenna063:
Witam mój narzeczony pracuje w Danii jest zatrudniony na umowę zlecenie po ślubie chciała bym dołączyć do niego i razem zamieszkać w Danii. W związku z tym mam pytanko bo słyszałam ze mąz może zabrać żonę do Danii i państwo pomaga w znalezieniu pracy ? czy to prawda ? i wyrobieniu numeru CPR
Pankracy:
Państwo jak się wyrażasz nie pomoże Ci znaleźć pracy. Dostać możesz jedynie CPR i żółtą kartę w ramach łączenia rodzin. Pracę musisz sobie znaleźć sama.
lenna063:
gdzie się trzeba zgłosić i co to jest to pojęcie łączenia rodzin czy trzeba spełniać jakieś warunki ?
roga:
Badz ostrozna. Nie piszesz na jakiej zasadzie umowa/zlecenia jest wykonywana. Czy maz wykonuje zlecenia jako polska, np. firma jednoosobowa?. W takim wypadku nie moze przebywac w Danii dluzej niz 3 miesiace (wydelegowany przez siebie samego).
I oczywiscie nie mozesz do niego przyjechac aby tutJ zostac. Napisz bardziej konkretnie: wytlumacze/doradze.
lenna063:
mam znajomych w Danii ale sie słyszy czasem od nich takie bajki ze ciężko uwierzyć
[Posted on: 05 Mar 2010, 15:39:17]
Mąż gdy pojechał do 1 pracy dostał pozwolenie na na prace i pobyt na 5 lat jest tam od października 2009r. niestety zwolnili go z tej pracy teraz pracuje w innym miejscu puki nie zwolni sie miejsce zatrudnili go na umowę zlecenie ale jest szansa na umowę stałą gdyż szef jest zadowolony ma złota kartę a nawet chyba wymienił ja na niebieska ? coś tak kojaże ale słabo eis znam na tym
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej