Ogólne > Pomoc!

juz nie mam na nich sily! udlst!

(1/2) > >>

nikimama:
czesc czy ktos moze wie czy jest jakis urzedowy termin w ktorym udlst. musi wyslac odpowiedz dotyczaca pobytu? staram sie o pobyt na podstawie laczenia rodzin. najpierw musialam czekac az skoncze 24 lata a teraz od listopada juz siodmy miesiac czekam na odpowiedz. doprowadzaja mnie do szalu juz. jestem w ciazy z drugim naszym dzieckiem (maz jest dunczykiem), za dwa miesiace rodze a mila pani z udlst. powiedziala nam dzisiaj przez telefon ze na pewno nie dostane papabusew przed porodem bo oni maja jeszcze jakies sparwy z 2004!!!!!! roku do skonczenia i nie maja czasu. I ze w zwiazku z tym za szpital musimy sobie sami zaplacic. Super. Dla nas to oznacza ze bede musiala jechac do Polski na min 4-5 miesiecy bo przeciez takiego malucha od razu nie bede wiozla 800 km. Bardzo prosze jesli ktos moze cos dopomoc w tym temacie to piszcie. Jestem zalamana.

GoTTie:
Moj znajomy czeka na papiery dla zony juz jakies 1,5 roku jak nie wiecej. W tym czasie przyszlo na swiat dziecko, ktore automatycznie dostalo CPR i ma opieke medyczna za free. Niestety kazda wizyta zony u lekarza slono go kosztuje. Dodatkowo nauka dunskiego bez CPR kosztuje go ponad 2000 dkk miesiecznie. Ale nic... czeka cierpliwie ;) Taka to juz dunska biurokracja. Sprawy latwe rozwiazuja w kilka tygodni, trudne przekladaja na dno biurka i kaza czekac. Gdy przyjdzie na nie kolej, znowu ida na dno biurka i tak sie ciagnie.

Tu masz napisane ile mniej wiecej powinno to zajac:

http://www.nyidanmark.dk/en-us/statistics/average_processing_time.htm

nikimama:
no to moja sprawa juz trwa dluzej niz wszelkie statystyki przewiduja. Wczoraj napisalam do ogranu odpowiedzialnego za ten burdel czyli Pani Minister Integracji ale nie spodziewam sie odpowiedzi zadnej...

nikimama:
a wiesz moze ile kosztuje taki porod w szpitalu?
boje sie troche ryzykowac bo w sumie nigdy nie ma pewnosci czy cos nie pojdzie zle a na zaplacenie za np 2 tygodniowy pobyt to juz raczej nas nie bedzie stac...

szukalam wszedzie i nigdzie tego nie ma a musi byc- mam na mysli to ze w Polsce jest na przyklad ta zasada ze urzedy panstwowe maja 2 tyg na odpowiedz. tu tez musi byc cos takiego ale nie moge znalesc. jakies moze rady gdzie tego szukac?

jakos tak nie po polsku mi wyszedl ten post :blush:

Mirabelka:
Ja tez czekalam na te papiery sporo czasu ok 8 miesiecy i miedzy czasie urodzilam dziecko. A zrobilam tak , urodzilam w danii polezalam 4 godziny w szpitalu i nic nie zaplacilam. Za porod nie placisz. Jak bys chciala zostac w szpitalu kilka dni to juz placisz chyba 500 kr za dzien. Takze sie nie mart mozesz urodzic w danii pomocy musz ci udzielic.Jak masz dziecko z dunem to nie ma problemu dla dziecka z cpr. Otrzyma je po 6 tyg. Pozdrawiam ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej