Regionalne > Odense

Chciałabym sie zaprzyjażnic z Kobieta która tez ma męża Duńczyka z odense..

<< < (2/9) > >>

ReFormer:
Tylko prosze Was ... oszczedzcie tych "biednych" Panow!!!  :'(

Liwia to Ty musisz miec meza z kazdego kraju, wowczas bedziesz bez problemu rozmawiala z kazda osoba  :)

susi:

--- Cytat: Liwia w 17 Kwi 2010, 13:21:30 ---Hehe  :D wiesz, bo to ogromna różnica, czy ma się męża Duńczyka, Polaka, Niemca czy Anglika. Ja np mając męża Polaka nie utrzymywałabym kontaktów z kobietami które mają męża Niemca, np. Po prostu nie ma o czym gadać z taką  ;D haha

--- Koniec cytatu ---

tez mam dunczyka, niemozliwe haha, i mam nawet bardzo kochanego, ale okay, sa troche leniwe co ! hahaha

mmaw:
No tak...po co to gadać z taka co ma męża Polaka. Poprostu to nie ta klasa....co? Napewno wszyscy Ci zazdroszczą męza Duńczyka.....Takie to proste...że masakra.
Trzeba pamiętać , że patałachy zdarzają sie wszędzie. Przeważnie małżeństwa pl-dk to takie gdzie Polką jest kobieta często nie mówi po duńsku (to normalne) ani po angielsku nawet. Trzeba by się zastanowić nad konstrukcą psychiczną człowieka, który bierze sobie za żonę "niemowę". Albo potrzebuje służącej albo kogos nad kim może mieć pełną kontrolę. Oczywiście nie pisze tu o małżeństwach gdzie komunikacja przebiega po angielsku.
A powiem to tak... znam nie jedna, która przed koleżankami o swoim Duńczyku opowiada z zafascynowaniem a w domu płacze i rogi palcami pokazuje jak na obiad mają wołowinę zjeść, bo migowy to podstawowy język. Sorki dla mnie to żenada....z tego nie może byc niczego dobrego a napewno normalnego.

Dana:
Ja mam meza dunczyka i rozmawiamy po dunsku, angielsku i po polsku (uczy sie polskiego). Nie pokazuje rogow, jak ma na obiad byc wolowina :-) to on gotuje najczesciej bo i umie, i lubi.
Zabawne hitorie tu mozna uslyszec...

jedrzej:

--- Cytat: mmaw w 17 Maj 2010, 23:52:58 --- rogi palcami pokazuje jak na obiad mają wołowinę zjeść, bo migowy to podstawowy język.

--- Koniec cytatu ---

Dzięki, od teraz mam lepszy humor. ;)))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej