Ogólne > Praca w Danii
Polacy przy pracy: Mądrość to nad mądrościami - nie pracować z Polakami
Tula:
--- Cytat: marta_malgorzata w 06 Cze 2007, 09:54:56 --- Hmm, a ja raczej nie widze tej roznicy. Zarowno jeden jak i drugi przyjechali tu zarabiac lepsze pieniadze niz w kraju. ;D ;D ;D
--- Koniec cytatu ---
Chodzi mi o roznice w statusie materialnym juz tutaj, standardzie zycia, towarzystwie, w jakim sie obracaja itp. To dwa inne swiaty.
mona:
No i wlasnie jest to kolejny przyklad polskiego rozumowania.
Jezeli jalis czlowiek bedzie potrzebowal twojej pomocy to najpierw zapytasz sie o wykonywana profesje.Jezeli jest lekarzem to wez go zostaw bo moze sobie sam pomoc.Czy to nie zawisc pomieszana z zazdroscia.
Myslisz ze taki lekarz jest inny od gazeciarza bo ma wiecej na koncie, nie pedaluje w nocy z gazetami i ogolnie ma sielankowy zywot.
O zgrozo!
tygrys3000:
uwarzacie ze lekaze maja sielankowy zywot?? ja tak nie uwazam, przeciez sam widok tych chorych i to co oni czasem z nimi robia to sie moze w glowie niezle poprzewracac
mona:
No jak widac sa tacy,co tak mysla.Niestety
tygrys3000:
uwazam ze nie tylko polacy rzucaja sobie klody pod nogi bo to ma miejsce w kazdym spoleczenstwie nie wazne czy polak czu dunczyk czy kto kolwiek inny so ludzie mili i sa ludzie wredni tak juz jest i bedzie a to jacy jestesmy my zalezy tylko i wylacznie od nas jacy chcemy byc czy mili czy wredni jesli ktos mnie prosi o pomoc to czemu mam mu nie pomoc jesli mam mozliwosc to mu pomoge i nie robi mi to roznicy czy to polak czy ukrainiec czy rosjanin a jesli ktos ma wiecej kasy no to niech sobie ma za darmo jej pewnie nie dostal wiec czego mam mu zazdoscic przyjdzie czas ze i ja bede mial wiecej tylko trzeba na to zapracowac
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej