Ogólne > Praca w Danii

Polacy przy pracy: Mądrość to nad mądrościami - nie pracować z Polakami

<< < (4/5) > >>

willy:
Jak się przyglądam swoim niektórym znajomym, to mam wrażenie że oni poprostu POTRZEBUJĄ wroga! Bez tego czują się źle, nie mogą spać bo nie maja na kogo ponarzekać, pożalić się na niego itd...

A jaki wróg jest najlepszy ?
Oczywiście taki którego się najlepiej zna ...

Tula:

--- Cytat: mona w 10 Cze 2007, 10:18:04 ---No i wlasnie jest to kolejny przyklad polskiego rozumowania.
Jezeli jalis czlowiek bedzie potrzebowal twojej pomocy to najpierw zapytasz sie  o wykonywana profesje.
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, gdzie Pani to wyczytala w moich postach, Mono, ale moze nieprecyzyjnie sie wyrazilam. Piszac, ze nie wiedze koniecznosci pomagania sobie nawzajem mialam na mysli to, ze lekarzowi z gazeciarzem raczej nie pod drodze. Kazdy z nas pracujac obraca sie w swoim srodowisku, wiec i pomaganie sobie odbywa sie w tym wlasnie gronie.
Natomiast uwazam ze tak, lekarz ma lepiej od gazeciarza. Pod wzgledem materialnym na przyklad, takze i spolecznym. Tyle i nie ma co sie w tym doszukiwac zawisci, zazdrosci czy drugiego dna.

leon.24:
I tuw 100 % popieram tygrys3000 nie zależnie od tego kim jest osoba prosząca o pomoc należy jej pomóc. Tylko ludzie zapatrzeni w swój koniec nosa żyją zawiścią przecież czasem drobny gest może tak wiele pomóc drugiej osobie. ;D

mona:
Wczoraj przeczytalam krotki artykol,ktory nawiazuje  do tematu.Mowa tutaj o polskiej firmie budowlanej
 wykonujacej  zlecenia w DK.Owa firma przekrecila swoich pracownikow na ponad 2,7 mln kr.Calkiem spora kwota!
Pracownicy byli wynagradzani na polskich warunkach,bez jakich kolwiek dodatkow,feriepenge itd.
Wiele osob zostalo przekreconych od 150 000 do 175 000 kr.
Szkoda mi juz slow na takich ludzi.

marcin_wielki:
a nie ma sie coi dziwic, wiekswzosc z nich ma wyksztalcenie podstawowe albo zasadnicze ,brak inteligencji, banda baranow z polski

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej