Ogólne > Praca w Danii
Posrednik godny zaufania?
winide:
Witam,
Chciałbym poinformować Was o pewnej sprawie. Otóz w poszukiwaniu pracy w Danii zwróciłem się między innymi z zapytaniem właśnie do Assisance do pani Anette Rosborg. Wiecie co mi odpisała, abym kontaktował się bezpośrednio z
JS Consulting. Co Wy na to ?
Pozdrawiam
GoTTie:
--- Cytat: winide w 20 Cze 2007, 12:34:41 ---Witam,
Chciałbym poinformować Was o pewnej sprawie. Otóz w poszukiwaniu pracy w Danii zwróciłem się między innymi z zapytaniem właśnie do Assisance do pani Anette Rosborg. Wiecie co mi odpisała, abym kontaktował się bezpośrednio z
JS Consulting. Co Wy na to ?
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Naprawde interesujace, mozesz wrzucic kopie tej odpowiedzi?
winide:
Oto kopia odpowiedzi:
Hello W.... D....
Please try this adress.
http://www.js-consulting.dk/
Best regards
Annette Rosborg
W międzyczasie napisałem swoje wątpliwości co do pośrednictwa pracy przez JSC
i otrzymałem nastepujacą odpowiedź:
Hello again.
Im sorry to hear that you are disappointed, I was only trying to help you.
We only employ people, who speak Danish.
I wish you good luck i the future.
Best regards
Annette Rosborg
Pozdrawiam
winide
GoTTie:
--- Cytat: winide w 20 Cze 2007, 14:45:58 ---
Hello again.
We only employ people, who speak Danish.
--- Koniec cytatu ---
Standarcik :) najlepsza wymowka dunskiego pracodawcy by splawic polakow. Nie zdziwil bym sie ze zapytaja cie o znajomosc dunskiego przy aplikowaniu na zmywak (osobiscie doswiadczone)
Polecam kurs dunskiego i po 3 module probowac aplikowac po dunsku :)
PS. Znam osobicie sytuacje gdzie polski pracownik zostal zwolniony z pracy gdyz mowil jedynie po angielsku. Dunski posrednik wytlumaczyl to tak: Nie mowisz po dunsku wiec jak wyslemi cie w miejsce gdzie ktos nie mowi po angielsku to sie nie dogadacie i nasz klient moze byc zly. Spada przez to jakos naszch uslug, ze oferujemy pracownikow ktorzy nie potrafia sie dogadac. Nie mozemy zagwarantowac ze zawsze bedzie dla Ciebie praca w srodowisku anglojezycznym.
Pozdrawiam
lehou:
ciekawi mnie dlaczego pani Annette Rosborg polecila wlasnie tego posrednika?!
mam wrazenie jakby niezgodna z prawem dzialalnosc polskich posrednikow byla powszechnie znana przez dunskie firmy i hmm... tolerowana, bo to ich bezposrdenio nie dotyczy, a skoro nie dotyczy to po co sie tym zajmowac.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej