poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: Posrednik godny zaufania?  (Przeczytany 23827 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tula

• Gość
Odp: Posrednik godny zaufania?
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Cze 2007, 20:55:20 »
Eeeee, nie popadaj w teorie spiskowe... Polecila, bo pewnie slyszala, ze zatrudniaja hurtowo Polakow i tyle. Moze nawet wcale nie wiedziec o roznych przekretach, ktore -- jesli bylyby powazne -- na pewno doprowadzilyby do zamkniecia tej nieuczciwej firmy. A tymczasem, po aferze pieczarkowej, wszystko sie slicznie rozmylo  ::).

Offline winide

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +5/-0
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Cze 2007, 13:31:56 »
Tula - przecież nikt tu nie popada w teorie spiskowe. Napisałem o tym fakcie, bo chciałem się nim podzielić ze wszystkimi.
A lehou wyraził swą opinię i ma do tego pełne prawo. A może ma rację ?
Gottie - dziękuję za Twoją opinię. Myślę, że będzie przydatna nie tylko dla mnie.

Pozdrawiam 
Lubię "Przystanek Alaska"

Tula

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Cze 2007, 12:34:06 »
Mam wiadomosci dla tych, ktorzy maja w planach zatrudnic sie przez firme Adecco -- wlasnie wrocilam ze spotkania z przedstawicielka firmy. Maja duzo wakatow na stanowisko pomocy kuchennej, kucharzy czy tez na zmywak, ale warunek jest taki, ze musicie miec udokumentowane referencje (prawdopodobnie wystaczy anglojezyczna wersja referencji od pracodawcy). Inaczej nie zatrudniaja, bo -- jak wyjasnila mi pani -- nie moga ryzykowac, ze ktos, komu dali wymagany przed urzad ds. cudzoziemcow 30-godzinny kontrakt, nie sprawdzi sie, a ich klient bedzie mial do nich pretensje. Powodzenia.

formalności w Danii

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Cze 2007, 18:56:05 »
a czy jest to oferta też dla pracowników tymczasowych ?? kurcze szkoda ze ich strona www.adecco.dk nie ma wersji anglojęzycznej.. bo za nic w świecie nie moge nic zrozumieć ani tym bardziej dowiedziec sie o prace..  ???

Offline magikos

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Cze 2007, 19:54:11 »
a czy jest to oferta też dla pracowników tymczasowych ?? kurcze szkoda ze ich strona www.adecco.dk nie ma wersji anglojęzycznej.. bo za nic w świecie nie moge nic zrozumieć ani tym bardziej dowiedziec sie o prace..  ???
Hej tak to jest oferta dla pracowników tymczasowych, tzw. vikariat, czyli zxastepstwa na czas nieobecności danej osoby w firmie która takiego zastępstwa potrzebuje. Oczywiście isteniej duże prawdopodobieństwo,że taki pracodawca jeśli sie mu spodobasz zaproponuje Ci pracę u siebie na stałe, ale to naprawde trzeba byc pracowitym i solidnym. Ja dla Adecco pracuje juz 2 m-c i jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Tulę :)
Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie.

kanathea

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Cze 2007, 21:42:07 »
Witam.

Mam pytanie odnosnie posrednika, czy ktos z was pracowal badz slyszal o Baltic Workforce ?
Wszelkie odpowiedzi beda bardzo przydatne.

Pozdrawiam

Tula

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Cze 2007, 21:50:20 »
Ja slyszalam -- oni m.in. organizuja nabor do Morgendistribution (gazety). Negatywnych informacji nie mam.

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #21 dnia: 26 Cze 2007, 21:50:20 »

Offline willy

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 19
  • -Otrzymane: 90
  • Reputacja: +37/-31
  • JMP $E477
    • Status GG
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Cze 2007, 21:59:09 »
Ja dla nich pracowałem, i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Bardzo miłe Panie itd, i jako jedna z niewielu firm załatwia tymczasowe ubezpieczenie turystyczne !! (tzw tymczasowa żółta karta)
"Broń jest narzędziem strachu.
Nie przystoi Mędrcowi."

kanathea

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 26 Cze 2007, 23:35:47 »
@willy - a jak wygladaja nastepujace sprawy:

Oferuja jakies odplatne zakwaterowanie na miejscu?
Czy od tego co bylo podane w ulotkach odprowadzaja dla siebie jakies prowizje, czy to juz dostaje pracownik na reke? Jak jest z rozliczeniem podatku - i co za tym idzie czy podawana stawka wynagrodzenia jest stawka brutto/netto? Czy pomagaja dopelnic wszystkich formalnosci (konto, ubezpieczenie, pozwolenie na prace w DK etc) ?

Z gory dzieki za odpowiedz.

Offline GoTTie

• Przyjaciel Portalu
  • Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 2
  • Reputacja: +19/-6
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Cze 2007, 08:39:40 »
Moj znajomy pracuje dla addecco w Odense, firma nie zalatwia zadnego zakwaterowania (moim zdaniem bardzo dobrze, bo potem potrafia pojawic sie ludzie ktorzy mowia ze firma z nich zdziera kase). Placa tak jak masz w kontrakcie, czyli 110 brutto + ewentualne nadgodziny - 8% i podatki wg. karty podatkowej. Ja moge z cala odpowiedzialnoscia polecic addecco. Nic nie pomagali przy pozwoleniach, kontach i papierach, bo zazwyczaj zatrudniaja ludzi juz z pozwoleniami, ktorzy maja start w Danii za soba.

formalności w Danii

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Cze 2007, 12:27:02 »
a jest jakiś inny sposób/osoba żeby sie skontaktować z tym adecco w Danii ?? bo widze że trzeba znać duński żeby cokolwiek znaleźć na ich stronie i to jest właśnie mój problem..

Offline magikos

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • Reputacja: +0/-0
    • Status GG
« Odpowiedź #26 dnia: 01 Lip 2007, 07:48:09 »
a jest jakiś inny sposób/osoba żeby sie skontaktować z tym adecco w Danii ?? bo widze że trzeba znać duński żeby cokolwiek znaleźć na ich stronie i to jest właśnie mój problem..
Zapytaj w kafejce na przeciwko Israelplats na Norreport (to ta ulica gdzie wychodzi sie z podziemia metra) , jak bedziesz miał(a) szczęście to trafisz na Karolinę która mówi po polsku ,jak nie totylko angielski, oni Ci wskażą prostą drogę do biura Adecco. Na kafejce jest szyld na czerwonym tle ADECCO. Powodzenia.
Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie.

Adamm

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Lip 2007, 02:42:45 »
willy prosze odpowiedz dla kanathea bo tez chce sie dowiedziec... z tego co wiem to w morgendistibution pracuje sie na godziny a nie na akord- zgadza sie? Troche robilem przy gazetach w JPD ARHUS i ostatnio w AMC KOPENHAGA ale mam zlamany obojczyk i narazie sie lecze (ale juz prawdopodonie niedlugo bede mogl wrocic do pracy:) .... a praca w AMC nie bardzo mi sie podoba (brak organizacji, haos i brak pomocy w zalatwieniu najprostrzych spraw urzedowych) i nie sadze ze bede mogl tak wydajnie pracowac na akord jak pracowalem ostatnio i wolalbym zalapac sie do pracy gdzie placa za godziny.
Wogole moze dacie mi jakis namir na prace na godziny? i najlepiej w normalnych porach jak powinno sie pracowac najlepiej jakas w miare lekka albo taka zebym nie musial nadwyrezac obojczyka.
Wogole jak macie jakies namiary na pewne prace... na kazda prace bo pracowac trzeba zebu utrzymac zone i dzieci to prosze o przeslanie mi namiarow na ForYou2@wp.pl Bede wdzieczny za pomoc w zyciu.

nord

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Lip 2007, 11:20:39 »
Mozecie polecić mi dobrego pośredniaka na start, aby w miare szybko załatwic wszystkie papiery zwiazane z pozwoleniem na prace i zeby dostac jakas prace bo z tego co sie orientuje na wakacjach zapotrzebowanie na prace spada w Danii, a ja chce tu pobyc jedynie do konca sierpnia a musze szybko znalesc jakas prace ?? Myslalem nad Adecco co o tym sadzicie??

Henio

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 06 Lip 2007, 12:58:39 »
Bez czekania na papiery robote dostaniesz u tych posrednikow, ktorzy moga wydawac pozwolenia z gory. Z drugiej strony watpie czy ktorykolwiek pracodawca zechce zatrudnic cie na niecale 2 miesiace. Dania ma tak zawile i biurokratyczne procedury ze inaczej sie nie da. Na czarno nic nie znajdziesz (prawie nic, chyba ze jakas myjnia u araba za 20dkk/h).

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #29 dnia: 06 Lip 2007, 12:58:39 »

Pośrednik JobAssist

Zaczęty przez michal234Dział Praca w Danii

Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 13031
Ostatnia wiadomość 31 Maj 2009, 10:21:51
wysłana przez yoursoul
pośrednik TODEX

Zaczęty przez WiolaDział Praca w Danii

Odpowiedzi: 3