Ogólne > Praca w Danii
Posrednik godny zaufania?
Tula:
Eeeee, nie popadaj w teorie spiskowe... Polecila, bo pewnie slyszala, ze zatrudniaja hurtowo Polakow i tyle. Moze nawet wcale nie wiedziec o roznych przekretach, ktore -- jesli bylyby powazne -- na pewno doprowadzilyby do zamkniecia tej nieuczciwej firmy. A tymczasem, po aferze pieczarkowej, wszystko sie slicznie rozmylo ::).
winide:
Tula - przecież nikt tu nie popada w teorie spiskowe. Napisałem o tym fakcie, bo chciałem się nim podzielić ze wszystkimi.
A lehou wyraził swą opinię i ma do tego pełne prawo. A może ma rację ?
Gottie - dziękuję za Twoją opinię. Myślę, że będzie przydatna nie tylko dla mnie.
Pozdrawiam
Tula:
Mam wiadomosci dla tych, ktorzy maja w planach zatrudnic sie przez firme Adecco -- wlasnie wrocilam ze spotkania z przedstawicielka firmy. Maja duzo wakatow na stanowisko pomocy kuchennej, kucharzy czy tez na zmywak, ale warunek jest taki, ze musicie miec udokumentowane referencje (prawdopodobnie wystaczy anglojezyczna wersja referencji od pracodawcy). Inaczej nie zatrudniaja, bo -- jak wyjasnila mi pani -- nie moga ryzykowac, ze ktos, komu dali wymagany przed urzad ds. cudzoziemcow 30-godzinny kontrakt, nie sprawdzi sie, a ich klient bedzie mial do nich pretensje. Powodzenia.
formalności w Danii:
a czy jest to oferta też dla pracowników tymczasowych ?? kurcze szkoda ze ich strona www.adecco.dk nie ma wersji anglojęzycznej.. bo za nic w świecie nie moge nic zrozumieć ani tym bardziej dowiedziec sie o prace.. ???
magikos:
--- Cytat: formalności w Danii w 26 Cze 2007, 18:56:05 ---a czy jest to oferta też dla pracowników tymczasowych ?? kurcze szkoda ze ich strona www.adecco.dk nie ma wersji anglojęzycznej.. bo za nic w świecie nie moge nic zrozumieć ani tym bardziej dowiedziec sie o prace.. ???
--- Koniec cytatu ---
Hej tak to jest oferta dla pracowników tymczasowych, tzw. vikariat, czyli zxastepstwa na czas nieobecności danej osoby w firmie która takiego zastępstwa potrzebuje. Oczywiście isteniej duże prawdopodobieństwo,że taki pracodawca jeśli sie mu spodobasz zaproponuje Ci pracę u siebie na stałe, ale to naprawde trzeba byc pracowitym i solidnym. Ja dla Adecco pracuje juz 2 m-c i jestem bardzo zadowolony. pozdrawiam Tulę :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej