Ogólne > Praca w Danii

Posrednik godny zaufania?

<< < (5/9) > >>

kanathea:
Witam.

Mam pytanie odnosnie posrednika, czy ktos z was pracowal badz slyszal o Baltic Workforce ?
Wszelkie odpowiedzi beda bardzo przydatne.

Pozdrawiam

Tula:
Ja slyszalam -- oni m.in. organizuja nabor do Morgendistribution (gazety). Negatywnych informacji nie mam.

willy:
Ja dla nich pracowałem, i złego słowa powiedzieć nie mogę.
Bardzo miłe Panie itd, i jako jedna z niewielu firm załatwia tymczasowe ubezpieczenie turystyczne !! (tzw tymczasowa żółta karta)

kanathea:
@willy - a jak wygladaja nastepujace sprawy:

Oferuja jakies odplatne zakwaterowanie na miejscu?
Czy od tego co bylo podane w ulotkach odprowadzaja dla siebie jakies prowizje, czy to juz dostaje pracownik na reke? Jak jest z rozliczeniem podatku - i co za tym idzie czy podawana stawka wynagrodzenia jest stawka brutto/netto? Czy pomagaja dopelnic wszystkich formalnosci (konto, ubezpieczenie, pozwolenie na prace w DK etc) ?

Z gory dzieki za odpowiedz.

GoTTie:
Moj znajomy pracuje dla addecco w Odense, firma nie zalatwia zadnego zakwaterowania (moim zdaniem bardzo dobrze, bo potem potrafia pojawic sie ludzie ktorzy mowia ze firma z nich zdziera kase). Placa tak jak masz w kontrakcie, czyli 110 brutto + ewentualne nadgodziny - 8% i podatki wg. karty podatkowej. Ja moge z cala odpowiedzialnoscia polecic addecco. Nic nie pomagali przy pozwoleniach, kontach i papierach, bo zazwyczaj zatrudniaja ludzi juz z pozwoleniami, ktorzy maja start w Danii za soba.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej