Ogólne > Praca w Danii
Posrednik godny zaufania?
formalności w Danii:
a jest jakiś inny sposób/osoba żeby sie skontaktować z tym adecco w Danii ?? bo widze że trzeba znać duński żeby cokolwiek znaleźć na ich stronie i to jest właśnie mój problem..
magikos:
--- Cytat: formalności w Danii w 27 Cze 2007, 12:27:02 ---a jest jakiś inny sposób/osoba żeby sie skontaktować z tym adecco w Danii ?? bo widze że trzeba znać duński żeby cokolwiek znaleźć na ich stronie i to jest właśnie mój problem..
--- Koniec cytatu ---
Zapytaj w kafejce na przeciwko Israelplats na Norreport (to ta ulica gdzie wychodzi sie z podziemia metra) , jak bedziesz miał(a) szczęście to trafisz na Karolinę która mówi po polsku ,jak nie totylko angielski, oni Ci wskażą prostą drogę do biura Adecco. Na kafejce jest szyld na czerwonym tle ADECCO. Powodzenia.
Adamm:
willy prosze odpowiedz dla kanathea bo tez chce sie dowiedziec... z tego co wiem to w morgendistibution pracuje sie na godziny a nie na akord- zgadza sie? Troche robilem przy gazetach w JPD ARHUS i ostatnio w AMC KOPENHAGA ale mam zlamany obojczyk i narazie sie lecze (ale juz prawdopodonie niedlugo bede mogl wrocic do pracy:) .... a praca w AMC nie bardzo mi sie podoba (brak organizacji, haos i brak pomocy w zalatwieniu najprostrzych spraw urzedowych) i nie sadze ze bede mogl tak wydajnie pracowac na akord jak pracowalem ostatnio i wolalbym zalapac sie do pracy gdzie placa za godziny.
Wogole moze dacie mi jakis namir na prace na godziny? i najlepiej w normalnych porach jak powinno sie pracowac najlepiej jakas w miare lekka albo taka zebym nie musial nadwyrezac obojczyka.
Wogole jak macie jakies namiary na pewne prace... na kazda prace bo pracowac trzeba zebu utrzymac zone i dzieci to prosze o przeslanie mi namiarow na ForYou2@wp.pl Bede wdzieczny za pomoc w zyciu.
nord:
Mozecie polecić mi dobrego pośredniaka na start, aby w miare szybko załatwic wszystkie papiery zwiazane z pozwoleniem na prace i zeby dostac jakas prace bo z tego co sie orientuje na wakacjach zapotrzebowanie na prace spada w Danii, a ja chce tu pobyc jedynie do konca sierpnia a musze szybko znalesc jakas prace ?? Myslalem nad Adecco co o tym sadzicie??
Henio:
Bez czekania na papiery robote dostaniesz u tych posrednikow, ktorzy moga wydawac pozwolenia z gory. Z drugiej strony watpie czy ktorykolwiek pracodawca zechce zatrudnic cie na niecale 2 miesiace. Dania ma tak zawile i biurokratyczne procedury ze inaczej sie nie da. Na czarno nic nie znajdziesz (prawie nic, chyba ze jakas myjnia u araba za 20dkk/h).
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej