Ogólne > Praca w Danii

jak zaczac szukac?

(1/3) > >>

agni:
CZESC POZDRAWIAM POLONIE W DANII.OD 3 LAT PRZEBYWAM Z MEZEM NA ISLANDII.NIE UKRYWAM ZE JEST NAM TU CALKIE DOBRZE POD WZGLEDEM FINANSOWYM.MIESZKAMY W MALEJ MIEJSCOWOSCI PRACUJEMY W ZAKLADZIE PRZY PRZETWORSTWIE DROBIU,JESTESMY SZANOWANYMI I SOLIDNYMI PRACOWNIKAMI.JEDNAKZE OD PEWNEGO CZASU MARZYMY O WYJEZDZIE DO DANII.CHCIELIBYSMY SPROBOWAC PODJAC TAM PRACE.ZNAMY ANGIELSKI,JA ZNAM TEZ NIEMIECKI W STOPNIU PODSTAWOWYM NO I OCZYWISCIE UCZYMY SIE ISLANDZKIEGO.MAZ WIELE LAT W POLSCE PRACOWAL NA BUDOWIE JA ROWNIEZ NIE BOJE SIE CIEZKIEJ PRACY.NIE WIEMY PO PROSTU OD CZEGO ZACZAC,GDZIE WYSYLAC CV.WOLALABYM UNIKNAC NIEPRZYJEMNYCH PRZYGOD Z POLSKIMI POSREDNIKAMI.MOZE KTOS Z WAS POTRAFI NAM W JAKIS SPOSOB POMOC,UDZIELIC FACHOWYCH INFORMACJI.Z GORY DZIEKUJEMY!! :)
POZDRAWIAMY!

Tula:
Pani Agnieszko, a po co Pani krzyczy?
Doradzalabym lekture forum, sa juz podobne watki i na pewno znajda tam panstwo potrzebne informacje. Natomiast nie jestem pewna, czy da sie cos zalatwic na odleglosc bez posrednika. Pozdrawiam.

marta_malgorzata:
Ja tez polecam lekture forum, jest tutaj wiele watkow dotyczacych poszukiwania pracy w Dk.
Jesli chodzi zas o posrednikow, to prosze uwazac i wybierac tylko tych sprawdzonych i wiarygodnych.

Z wlasnego doswiadczenia polecam szukanie pracy na wlasna reke, w internecie jest wiele stron, z ktorych mozesz skorzystac, do tego ogloszenia w prasie, ktore tez mozesz znalezc w internecie-jesli wiesz jaki rejon Dk cie interesuje, to moze forumowicze podadza strony lokalnych gazet . Z posrednikami bywa roznie.

Zajrzyj na:

jobindex
jobstafetten
workindanmark

Powodzenia. :)

GoTTie:
Co bym polecil na poczatek to lekture na tym forum + poradnik by zapoznac sie z zasadami panujacymi w Danii, poznac mniej wiecej system oraz przepisy prawno-podatkowe. Pomozna tez bedzi strona www.workimport.dk jak i www.nyidanmark.dk

Potem zaczynamy szukac ofert pracy przez www.jobnet.dk www.jobindex.dk jak i inne portale (Eures). Dodatkowo kontaktowac biura posrednictwa (dunskie) Adecco, Assistance, Man Power, Green Temp, TeamTemp, itp.

agni:
dzięki za szybka odpowiedz :D
na pewno zajrzymy na te stronki
jesli  chodzi o rejon w Danii,to nie mamy na mysli konkretnego miasta-na poczatek co kolwiek-gdzie praca tam tez i dom.A z czasem to pewnie blizej Kopenhagi.Z tego co sie orientowaliśmy to zasady pracy i zycia niewiele roznia sie od tych tu w Islandii.w końcu Islandia wiele  wiele lat byla pod panowaniem Danii wiec nabrala tych samych praw i regol.dlatego tez podejrzewamy ze latwo bedzie nam sie tu zaaklimatyzować.no i nawazniejsze-klimat cieplejszy!!to jeden z glownych powodow dla ktorych mamy juz dosc Islandii.jestesmy wdzieczni za porady i pomoc na forum
pozdrawiamy ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej