poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: rozliczeniu rocznym (Årsopgørelse)mam dochody tylko od jednego pracodawcy  (Przeczytany 4160 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline andrzej64

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 0
  • Reputacja: +0/-0
Powiedzcie co mam zrobić?W 2009 roku pracowałem u dwóch różnych  pracodawców. W rozliczeniu rocznym (Årsopgørelse)mam dochody tylko od jednego pracodawcy. Wyszła mi niedopłata podatku.Co teraz robić?

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Zachodzi pytanie czy 2 pracodawca w ogole odprowadzil za Ciebie podatek. do Skatu musisz podac oba zarobki. Zmieniajac rubryke 11w "Ændringer af årsopgørelse" zostaniesz zapytany o podstawe  tej zmiany. Bedziesz mogl wpisac komentarz. Mozesz rowniez sprawdzic pojedyncze dochody w teczce podatkowej "personlige skatteoplysninger", gdzie widnieje nazwa pracodawcy, okres zatrudnienia i dochod. Jezeli w tej teczce nie ma tego pracodawcy to masz problem, szczegolnie jezeli potracil Ci kwote zaliczkowa na podatek a ktorego nie uwidocznil. Nieuwidocznieny dochod wobec Skatu = Skat nie wie, ze pracowales. Skat w pierwszej instancji bedzie domagal sie zaplaty od Ciebie. Czy przy wyplatach pensji od pracodawcy 2 otrzymywales "løseddelr" gdzie uwidiczniono podatek? Jezeli chcesz abym Ci pomogl, wymagaloby to przyslanie mi Twojego Cpr.Nr i kodu aktywujacego teczke podatkowa.

Offline andrzej64

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Roga wysłałem ci informacje na priwa.pozdrawiam

[Posted on: 01 Maj 2010, 13:42:59]

Witam!
Właściwie , to mam pytanie do Roga- czy dostałe ode mnie ostatnią wiadomość?
Coś mi komputer nie działa jak trzeba.........

Offline roga

• Zasłużony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 43
  • -Otrzymane: 347
  • Reputacja: +113/-24
Po sprawdzeniu Twojej teczki podatkowej, wyslalem Ci wczoraj wieczorem obszerna, wyjasniajaca odpowiedz dotyczaca Twoich dochodow i podatku. Aby uniknac doplaty podatku, ktora Skat ustalil w Twoim rozliczeniu, musisz wprowadzic korektture do rozliczenia. Termin wniesienia poprawek, w Twoim przypadku uplywa dzisiaj. Jezeli zaakceptujesz rozliczenie zaprpoponowane przez Skat, doplata, jezeli jej nie wplacisz dobrowolnie, zostanie doliczona do podatku, placonego zaliczkowo w 2011. O tym tez wyslalem Ci dzisiaj odpowiedz na priv. Nie znamdokladnie daty Twojego pierwszego zatrudnienia, ale z teczki podatkowej wynika, ze bylo to w 2008. Niektoreulgi przysluguja tylko w pierwszych 12 miesiacach, pozostale do ustalenia.

Offline andrzej64

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
Czytałem wczorajszą wiadomość. Dziś jeszcze raz odpisałem ci co i jak z moja sytuacją z pracą w Danii itp.
Dzięki za pomoc , wyjaśnienia i informacje. jeżeli masz jeszcze trochę cierpliwości i czasu odpisz proszę na pytania , które zadałem ci w wiadomościach prywatnych. pozdrawiam-andrzej

[Posted on: 02 Maj 2010, 12:52:28]

już chyba / z mojej strony/ nie będzie problemu z komputerem i wysyłaniem wiadomości prywatnych ;)

poloniainfo.dk

mam problem zezrozumieniem angielskich slowek

Zaczęty przez piatkaDział Tłumaczenia

Odpowiedzi: 8
Wyświetleń: 12648
Ostatnia wiadomość 04 Gru 2007, 15:08:04
wysłana przez piatka
Mialem wypadek i mam zlamany obojczyk...Pomozcie

Zaczęty przez AdamDział Pomoc!

Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 14764
Ostatnia wiadomość 19 Lip 2007, 15:02:15
wysłana przez K3
Poszukuję przyszłych mam...

Zaczęty przez ReksioDział Århus, Aalborg ...

Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 8284
Ostatnia wiadomość 10 Lis 2011, 23:56:02
wysłana przez Reksio
mam problem

Zaczęty przez krottDział Hydepark

Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 5081
Ostatnia wiadomość 12 Paź 2007, 19:23:26
wysłana przez krott
FERIEPENGE czy mam do tego prawo?

Zaczęty przez AzjatSmokDział Praca w Danii