Ogólne > Hydepark

Ciekawostki Pana Dropsa o Danii ;)

<< < (3/13) > >>

GoTTie:
co do jedzenia to najdziwniejszym faktem jest serwowanie bulek z maslem z okazji urodzin i wtykanie dunskiej flagi w miejscu pracy.

Tula:
Ciekawostka o krolu Christianie IV opowiedziana przez moja nauczycielke: poniewaz wladca ten mial niezwykly apetyt seksualny i, jakby to ujac, bzykal wszystko, co na drzewo nie uciekalo, wszyscy zamieszkali w Kopenhadze twierdza, ze maja pochodzenie krolewskie ;D.

K3:

--- Cytat: Tula w 17 Sie 2007, 19:36:41 ---Ciekawostka o krolu Christianie IV opowiedziana przez moja nauczycielke: poniewaz wladca ten mial niezwykly apetyt seksualny i, jakby to ujac, bzykal wszystko, co na drzewo nie uciekalo, wszyscy zamieszkali w Kopenhadze twierdza, ze maja pochodzenie krolewskie ;D.

--- Koniec cytatu ---
dobre  ;D

Manior:
W Odense, w parku miejskim Ansgar Anlaeg stoi pewne drzewo obwieszone smoczkami do ssania.
Rodzice pewnie wiedzą jakim problemem jest rozstanie się dziecka ze smoczkiem.
Właśnie to drzewo jest miejscem pielgrzymek całych grup przedszkolaków i wspólnego, mocnego
postanowienia  rozstania się na zawsze ze smoczkami wieszając je właśnie na tym drzewie.

Jeżeli Duńczyk/Dunka nie ożeni się/wyjdzie za mąż przed trzydziestym rokiem życia to na 30te urodziny
przyjaciele ustawiają przed domem w/w beczkę, beczki najczęściej pomalowane na czarno z napisem
kto to kończy 30 lat. Niektóre beczki są połączone w kształt postaci. Podstawowa beczka ma symbolizować
Młynek do mielenia pieprzu.

Manior:
Żadne opisy nie oddadzą tego co załatwi jedno zdjęcie.
Znalazłem w moim archiwum zdjęcie stołu zastawionego
duńskimi kanapkami smorrebrod.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej