Regionalne > Esbjerg, Haderslev, Kolding ...

czy wielu polakow jest w tym regionie?

<< < (6/13) > >>

Dana:
Do Losali:
jesli Twoj maz ma legalny pobyt moze korzystac z bezplatnej nauki jezyka. Pozdrawiam.

Quit:
Dana, mam 2 puszki mleka skondensowanego (czekoladowego) w lodowce :) ale to zapas z PL, tutaj niestety nie udalo mi sie jeszcze natknac na nie, a szkoda, bo mam kilka fajnych przepisow na ciasto :)
Netto tez nawiedzam, ale czesciej w Ringkøbing niz w Skjern, generalnie zauwazylam, ze Polakow spotkasz tam gdzie tanio, wiec najwiecej w Lidlu, potem pewnie w Netto.

Juta:

--- Cytat: Dana w 07 Lip 2007, 20:38:58 ---  A wczoraj bylam wszedzie, bo chcialam kupic mleko skondensowane - nigdzie nie ma 

--- Koniec cytatu ---

Poszukaj w malych sklepikach prowadzonych przez Arabow lub Azjatow.

Dana:
W Skjern nie ma arabskich ani azjatyckich sklepikow, a ostatnio nawet zlikwidowali poczte  :P Widac nie jest to metropolia nawet jak na Danie  ;) Jade za tydzien na tydzien do Polski to sobie wszystko kupie. A mleko skondensowane ubite z galaretka owocowa (galaretke rozciencza sie w malej ilosci wody) daje super "ptasie mleczko" i wlasnie to chcialam zrobic. Galaretke wzielam z Polski, bo tu oczywiscie nie ma, ale o mleku zapomnialam.

Dana:
Quit  :)
w Ringkøbing jest jeszcze fakta, ktora tez jest ok. A ja najbardziej lubie to nowe netto w Skjern, bo robi wrazenie lepiej zaopatrzonego niz to poprzednie przy glownej ulicy, ktore zamkneli. Czesto tez jezdze do Tarm, najczesciej do fakta. Ale mleka skondensowanego to pewnie tu nie da sie kupic  ;D
A jakie masz te przepisy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej