Ogólne > Rodzina ...

Rejestracja malzenstwa

(1/2) > >>

Mrozik:
2 tygodnie temu ozenilem sie.Wraz z zona pracujemy w Danii od 3 lat,co musimy zrobic zeby zarejestrowac malzenstwo w Danii???

Zalezy nam na czasie poniewaz w sierpniu urodzi nam sie dziecko.

marteczka:
Wyszłam za mąż w zeszłym roku, oboje z mężem pracujemy tu od dwóch lat, dopabuse  w styczniu tego roku powiadomiłam skat o tym że jesteśmy małzeństwem.Przedstawiłam tylko akt ślubu i nie było zadnych problemów. Pani w skatcie zmieniła  mi automatycznie nazwisko w dokumentach natomiast w komunie zgłosiłam sie dopabuse w zeszły czwartek z aktem ślubu oraz nowym dowodem osobistym i czekam na nową żółtą i niebieską karte. Obydwoje jesteśmy zameldowani w Polsce a na żółtej karcie widnieje polski adres i być może przy wizycie w komunie i skacie nie było żadnych większych problemów ze zmianą nazwiska. Jak jest w innych przypadkach- nie wiem ale może to co napisałam Ci pomoże

Daria2007:
Przy okazji mam pytanie: czy polski akt ślubu trzeba koniecznie tłumaczyć na duński czy można też na angielski?

mojamaja:
w  mojej kommunie spisali dane z polskiego aktu ślubu

_Ania_:
My z narzeczonym pytaliśmy się w kommune o wymagany język na akcie ślubu. Powiedzieli nam, że musi być to taki język, żeby zrozumieli co tam jest napisane i angielski może być.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej