Regionalne > Århus, Aalborg ...

szkoła j.dunskiego

<< < (2/3) > >>

Tula:
Mam taka sama opinie -- pamietam, ze tak naprawde zaczelam mowic i myslec po angielsku dopabuse wtedy, gdy sie przenioslam do szkoly, gdzie byli sami native speakaerzy; nadrobilam tam cale lata stracone w polskiej szkole. Jesli jest sie wrzuconym w sytuacje, gdzie trzeba uzywac danego jezyka, nie ma sily, trzeba zaczac mowic. Mysle, ze podobnie bedzie u mnie z dunskim, dlatego chodze do szkoly, gdzie nauczycielami sa Dunczycy. Polski nie jest wcale pomocny w nauce tego jezyka, jest bardzo niewiele rzeczy, ktore sa podobne. A skoro i tak komuna placi za szkole, to nie lepiej sie uczyc bez posrednikow? No chyba, ze ktos musi miec wytlumaczona dokladnie gramatyke i nie pojmie jej w zadnym innym jezyku poza polskim ;).

evi:

--- Cytat: kondi w 15 Cze 2007, 20:32:23 ---Witam , poszukujemy ze znajomymi szkoły w Aalborgu lub okolicy  , chodzi o nauke j.dunskiego .
Interesuja nas kursu prowadzone tylko w j.dunskim a najlepiej przez polskiego nauczyciela ,
Jest szansa na powstanie kursu w Aalborg prowadzonym przez nauczyciela polskiego
-  ;Dmusimy zebrac grupke ok 10 osób ,kto jest chetny?

--- Koniec cytatu ---

Zgłaszam dwie osoby  ;D
Jeszcze parę i może nam sie uda  ;)

kondi:

--- Cytat: GoTTie w 15 Cze 2007, 22:28:17 ---Polecam zerknac tutaj:

http://www.csok.dk/html/undervisning/tilbud/Nauka%20dunskiego%20po%20polsku.htm

wlaznie zauwazylem ze to KPH, ale moze i tak sie komus przyda.

--- Koniec cytatu ---
dokładnie z tej strony mam namiary na szkołe , jezeli uda nam sie zebrac 10 osob zrobia nam kurs w Aalborg
no to mamy 5 osob
 kto jeszcze chetny ?

kondi:

--- Cytat: lili78 w 20 Cze 2007, 08:59:06 ---Witam

Ja także chciałabym nauczyć się języka duńskiego,najlepiej w szkole wymienionej wyzej.Mieszkam w okolicach Viborga i niestety nie mam chyba zbyt dużej szansy na naukę z polskimi nauczycielami :-\
Nie znam też nikogo z PL w tej okolicy.Poza tym pisałam email do pani Aldony ale bez oddzewu niestety.Pozdrawiam serdecznie.lili

--- Koniec cytatu ---
Witam i  prosze o  kontakt na email kondi33@op.pl

marta_malgorzata:
Juta i Tula

Pewnie macie racje,ale powiem wam, ze mnie osobiscie duzo bardziej pasuje taki wlasnie rodzaj nauki. Jest to moja druga szkola do ktorej uczeszczam i dzieki niej polubilam nauke jezyka dunskiego.
W mojej pierwszej szkole uczyly dunki, bylo super fajnie, bo jedna przychodzila na lekcje pijana , druga uczyla nas tylko piosenek, poza tym cala grupa to byly osoby majace juz modul 3. Wspominam to okropnie.

Poza tym powiem Wam, ze najwazniejsze w tym wszystkim jest po prostu to, zeby sie uczyc.
 :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej