Ogólne > Praca w Danii
szukanie pracy sezonowej na miejscu
(1/1)
nikokg:
Witam,
kieruję tutaj pytanie do osób które mają jakieś doświadczenie
w materii pracy sezonowej w Danii.
Czy jest w ogóle możliwe znalezienie pracy przy zbiorach
na miejscu??
Do Danii przyjadę samochodem 4 lipca wraz z moją dziewczyną,
na poszukiwania dajemy sobie czas około 10 dni,
oboje płynnie mówimy po angielsku.
Będziemy dysponować samochodem.
Jakieś porady??
W grę wchodzi całe terytorium kraju(myśleliśmy o okolicach Aarhuss)
Dziekuję z góry za odpowiedzi,
Nikodem Rafalski
Tula:
Nie znam odpowiedzi na Twoje pytania, Nikodemie, ale czytalam, ze potrzeba rak do pracy przy obfitych w tym roku plonach truskawek. Moze wiec sie uda :). Pozdrawiam i powodzenia.
myle ze znajdziecie:
hej
mysle , ze tu nie bedzie problemu cos znalesc, a jeszcze ze plynnie mowicie po angielsku, chociaz tutaj w danii, wiekszosc mowi po niemiecku.
Jak przyjedziecie, idzcie do komune, ja mieszkam niedaleko skjern i bylam tam ostatnio, maja duzo ogloszen, tam porozmawiajcie z nimi, napewno mowia po angielsku i wam pomoga.
Dunczycy sa bardzo mili, to nie jest to samo co w polsce, tutaj w urzedach jest bardzo przyjemnie i szybko.
pozdrawiam
nikokg:
--- Cytat: myle ze znajdziecie w 16 Cze 2007, 22:27:26 ---hej
mysle , ze tu nie bedzie problemu cos znalesc, a jeszcze ze plynnie mowicie po angielsku, chociaz tutaj w danii, wiekszosc mowi po niemiecku.
Jak przyjedziecie, idzcie do komune, ja mieszkam niedaleko skjern i bylam tam ostatnio, maja duzo ogloszen, tam porozmawiajcie z nimi, napewno mowia po angielsku i wam pomoga.
Dunczycy sa bardzo mili, to nie jest to samo co w polsce, tutaj w urzedach jest bardzo przyjemnie i szybko.
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
dzięki,
po niemiecku też mowię :)
tylko to 'komune'...co to??to coś takiego jak urząd pracy u nas czy raczej jak OHP??
Tula:
--- Cytat: nikokg w 16 Cze 2007, 22:57:38 ---tylko to 'komune'...co to??to coś takiego jak urząd pracy u nas czy raczej jak OHP??
--- Koniec cytatu ---
Gmina inaczej :). Urzad gminy.
Nawigacja
Idź do wersji pełnej