Ogólne > Podatki

Pytanie o 8% próg podatkowy.

<< < (3/4) > >>

Klignoon:
Rok podatkowy jest rokiem kalendarzowym tak wiec bedzie rozliczenie calego 2007 roku. PIT (selvangivelsen) bedzie wysylany od 10 marca i potem dopabuse bedzie rozliczenie roczne (årsopgørelsen).
W mojej szklanej kuli widze ze od pracodawcy dostaliscie karte informacyjna (Oplysningsseddel) gdzie jest podany roczny dochod i odprowadzona zaliczka na podatek do SKAT. :) Te liczby mozecie sprawdzic czy zgadzaja sie z kwitkami wyplat, szczegolnie odprowadzony podatek.

lilianka:
hmmm no dostaliśmy OPLYSNINGDDEDDDEL 2007 ,TO świetnie bo w tym biurze powiedzieli że według tego mam sie rozliczyć w Polsce...i juz xero poszło do polskiej ksiegowej.heh a co do sprawdzenia to ja licze te podatki,dodaje i niekoniecznie mi sei zgadza z kwitkami z wypłat :*a kto te roczne rozliczenia bedzie wysylal? SKAT czy ten postrednik?mam nadzieje ze SKAT >>

Klingoon:
Pracodawca wylsyla informacje do SKAT og Twoich dochodach i zaliczce na podatek odprowadzonej w 2007 roku. Te i inne informarcje otrzymane od innych instytucji (np. zwiazkow zawodowych, banku, itp.) SKAT wpisuje w PIT i wysyla do poprawienia lub zatwierdzenia. Potem, na podstawie przyslanych liczb oblicza podatek.

PS. Warto bylo kupic szklana kule. ;D

lilianka:
a gdzie ją kupiles? bo ja tez potrzebuje :)

Dodane: 13 Luty  2008, 13:07:48
 a zanim w koncu dostane to prawidlowe rozliczenie to zdąże wyslac to do Polski? (poczta dziala niesamowicie..mam 1080 km do domu alist idzie 3 tygodnie )

Klingon:

--- Cytat: lilianka w 13 Lut 2008, 13:11:28 ---a gdzie ją kupiles?
--- Koniec cytatu ---
Na planecie Qo'noS (po angielsku Kronos). :)

--- Cytat: lilianka w 13 Lut 2008, 13:11:28 ---poczta dziala niesamowicie..mam 1080 km do domu alist idzie 3 tygodnie
--- Koniec cytatu ---
Termin rozliczenia z zagranicznych dochodow w Danii jest do 1 lipca, mozliwe ze tez jest tak w Polsce.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej