Ogólne > Podatki

Pytanie o 8% próg podatkowy.

<< < (2/4) > >>

ego:
Sorkki, że zawracam gitare ale nie dopisałem wyżej, że wypłata ta była dwutygodniówką czyli na miesiąc wyjdzie mi fredrag 13.276 korony - może ktoś wie czy jeżeli złoże papiery o zameldowaniu w polsce i o posiadaniu dwójki dzieci to mam szanse na wyższą kwote wolną od podatku?

GoTTie:
i tak masz duzo, bo standartowo dunczyk ma 3500 miesiecznie. Mozesz popytac w skacie, bo mniej wiecej ok 20tys powinienes miec.

Zaznaczam ze od tego rozliczasz sie w PL, bo jak sam powiedziales, informujesz skat o faktycznym miejscu zamieszkania ;)

lilianka:
GOTTIE NAPISAŁ:W Danii nic nie przepada. Jak czekasz na skatekort i już pracujesz to potracaja ci 60% na zaliczkę podatku. Reszta jest do zwrotu po dostarczeniu karty podatkowej.   JA MAM PYTANIE CO DO TEGO :))) W STYCZNIU MIAŁAM TAKA SYTUACJE ŻE BYŁY POŚREDNIK ROZLICZAJAC MI WYPŁATE ZA GRUDZIEŃ POTRĄCIŁ MI 60 % PODATKU.DZWONIŁAM DO NICH I JEZDZIŁAM.W KONCU W POŁOWIE STYCZNIA DOSTAŁAM ODPOWIEDZ ŻE JEST TO ZALICZKA NA POCZET PODATKU BO NIE DOSTARCZYŁAM IM NOWEJ SKATTEKORT.A NIE DOSTARCZYŁAM DLATEGO BO ZWOLNIŁAM SIE U NICH 18 GRUDNIA WIEC UZNAŁAM TO ZA ZBĘDNE.  PYTAM SIE TAM U NICH CO Z TYMI PIENIEDZMI I TŁUMACZKA WZRUSZA RAMIONAMI :)WIEC  MOJE PYTANIE BRZMI:CZY JAK DOSTARCZE IM MOJA SKATTEKORT NOWA ONI ZWRÓCĄ MI TO,CZY JA SOBIE TO JAKOS ODTRĄCE W PRZYSZŁYM ROKU???? :) TAK SAMO ZROBILI Z WYPŁATA MOJEGO CHŁOPAKA.MÓJ OBECNY SZEF POWIEDZIAŁ NAM , ZE WYPŁATA ZA TAMTEN ROK POWINNA BYC ROZLICZONA WG.SKATEKKORT NA 2007 ? BUZIAKI                                                                                                                                                                                                                                                   

Klingoon:

--- Cytat: lilianka w 13 Lut 2008, 10:58:25 ---WYPŁATA ZA TAMTEN ROK POWINNA BYC ROZLICZONA WG.SKATEKKORT NA 2007
--- Koniec cytatu ---
Zgadza sie. Karte za 2007 mieli wiec cos im sie pomyliło ale jeżeli wpłacili do SKAT 60 % zaliczki na podatek w 2007 to otrzymacie je z powrotem przy tym rozliczeniu rocznym. Natomiast jeżeli wplata dotyczyła 2008 roku, to zwrot otrzymacie dopabuse przy rozliczeniu wiosna 2009.
Krotko mowiac, jeżeli pieniadze sa wpłacone do SKAT to nie przepadną - nie trzeba nic zglaszac tylko czekac na rozliczenie roczne.

lilianka:
rozliczenie roczne już dostalismy,nie ma tam o tym ani słowa.ale wydaje mi sie że tej grudniowej wypłaty nie ma też na rocznym rozliczeniu.tak wynika z moich obliczeń,czyli pozostaje mi czekać do 2009.? a może w SKAT udzieliliby mi takiej informacji?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej