Ogólne > Informacje

Propozycje - czyli co chcielibyście zmienić/dodać/wywalić z forum/portalu

<< < (18/46) > >>

marti:
Przede wszystkim chcielibyśmy spokojnie wyrażać swoje opinie na tym forum, tak jak na każdym innym, bo po to one są.. bez bycia skrytykowanym i zwyzywanym za to co się myśli, wie i pisze...
Niestety tutaj nie ma takiej możliwości...
Nie dotyczy to tylko mojego przypadku.. Czytam to forum od jakiegoś czasu i wielu tematach można zauważyć jak naskakujecie na ludzi którzy mają troszę odmienne zdanie lub wiedzą coś czego wam się nie udało do wiedzieć..
Na forum pisze kilku wszechwiedzących "filozofów" którym wydaje się że wiedzą wszystko na temat życia w Danii a jeśli ktoś wyrazi swoje zdanie, a oni wiedząc lepiej się z tym nie zgadzają od razu taką osobę krytykują i obrzucają błotem..
Przykre, ale prawdziwe...
I to są Ci mądrzy, dojrzali i znający życie ludzie..
Po prostu żenada...
Chyba nie ma już nadziei na to, ze tego typu polacy zmienią kiedykolwiek swoje podejście do drugiego polaka (rodaka).. Nic tylko zgnoić, bo dlaczego ten drugi ma mieć lepiej..

Jeśli ktoś ma zamiar odpisać na tego posta i kolejny raz obrzucić mnie błotem, to niech sobie daruje..

Juta:
Marti, ale tak my - Polacy piszemy na wszystkich forach. Wejdz sobie na onet czy gazete, tam jakies 10 % postow jest na temat, a reszta to obrazanie innych uczestnikow dyskusji, wyzwiska i pyskowki. Taka nasza narodowa mentalnosc i kultura. Tylko fora, na ktorych istnieje bardzo ostra moderacja trzymaja poziom.
Ale jaka jest wlasciwie Twoja propozycja? Co administrator ma w zwiazku z tym zrobic? Rozumiem, ze jestes wkurzona/rozgoryczona/zniechecona, ale napisz konkretnie jakiej zmiany - takiej technicznej, organizacyjnej, formalnej - oczekujesz.

marti:
Technicznie to chyba tego nie mozna zmienić, bo tacy sa już po prostu polacy..
Przecież nikt nie bedzie siedział i usuwał kazdego postu, obrażajacego drugą osobe..
Polacy na emigracji zamiast trzymac sie razem i wzajemnie sobie pomagać, potrafią sie tylko wzajemnie wyzywać..

Napisałam to tu, bo ten wątek najbardziej pasował do tego co che powiedziec..

Tula:
Especially for you, Marti:
http://poloniainfo.dk/forum?topic=12911.msg40316#new

miś:
marti popieram Cię... tez kiedys zapytalem a odp dostalem ze odechcialo mi sie wszystkiego....
a tylko zapytalem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej