Ogólne > Praca w Danii

formalności w Danii

<< < (2/3) > >>

GoTTie:
Jesli angielski jest na poziomie "job" "work" "give me cegła" to nie porywal bym sie raczej na wyjazd za granize a tym bardziej Danie. Tutaj znajac perfekt angielski nie masz gwarancji ze ktos cie wezmie do hotelu, restauracji czy na zmywak i to posiadajac juz pozwolenie na pobyt i prace!!! Szanse na znalezienie pracy oraz przekonanie pracodawcy ze warto cie zatrudnic i wystawic kontrakt na minimum 30h tygodniowo (warunek uzyskania pozwolenia), czekac jakies 3 miesiace na papiery i do tego przy slabej znajomosci angielskiego a o dunskim nie wspomne, oceniam na 0.01% :)

formalności w Danii:
no i sie nie zrozumieliśmy.. mój angielski jest dużo lepszy niż 'work' i 'job' i z tego co wiem nie bede potrzebował pozwolenia na które sie czeka 3 miesiące ale to już inna bajka.. pytałem tylko o zalecany sposób szukania tam pracy i o jakies cenne wskazówki.. pesymistyczne myśli nie zachęcające do wyjazdu nie są mile widziene :P

GoTTie:
Jesli chodzi o szukanie pracy to duzo zalezy czego oczekujesz. Jesli myslisz o hotelach i restauracjach to warto zajrzec na portal www.jobnet.dk lub w lokalne gazety (w Odense jest darmowa środowa Ugeavisen) gdzie beda ogloszenia z praca. Wczoraj przegladajac wlasnie taka gazetke znalazlem oferte Vikar Gruppen Danmark (www.vgd.dk) z licznymi ogloszeniami o poszukiwaniu pracownikow tymczasowych na dluzszy jak i krótszy okres czasu. Produkcja, magazyny, sprzątanie, kabusewcy itp. Stawki od 115 DKK /h

Mozna szukac przez Eures lub seasonalwork.dk

Problemem moze byc to ze wszystkie ogloszenia sa po dunsku, ale mamy od tego slownik online :)

Nie zniechecam cie do wyjazdu, ale uwierz ze o prace w Danii nie jest latwo, to troche specyficzny kraj i ludzie.

Podaje namiary na VGD

Odense:
Kongensgade 54, 2 -
5000 Odense C
63 140 240 -
odense@vgd.dk

formalności w Danii:
ooo... super ! dzieki za info.. wiem że nie bedzie tam łatwo ale cóż.. kto nie próbuje ten nie wygrywa :) jeszcze raz dzięki :)

formalności w Danii:
ale my właśnie liczymy na te "pola, szklarnie, budowy..."  :D
rozumiem że liczy sie tu bariera językowa, zdolności i .. szczęscie .. ale w Polsce nie mamy szansy zarobić w 2 miesiące takich pieniędzy (zakładając że coś znajdziemy)..
wiemy że możemy nic nie znaleźć ale.. po to pytam i prosze Was o wskazówki o porady :)
już zgodnie z tym co GoTTie napisał mamy pierwszy namiar gdzie możemy ewentualnie spróbować :) "Produkcja, magazyny, sprzątanie, kabusewcy itp. Stawki od 115 DKK /h " .. jak dla mnie to bardziej niż zadowalająca oferta.. wiadomo że kokosów tam nie zbiję :)

tak też czekam i z góry dziękuję za kolejne informacje :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej