Ogólne > Rodzina ...

ubezpieczenie dziecka

<< < (2/2)

willy:
W Tryg'u np. Do 3 lat dziecko jest objęte ubezpieczeniem rodziców (ullykeforsikring), (choć nie jestem pewien bo dzisiaj coś mi babeczka przez telefon mówiła o jakimś dodatku)  a potem może być 'dołączone' do ubezpieczenia jednego z rodziców.

W innych formach z kolei jest to osobne ubezpieczenie.

ciacho:
Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Chodziło mi właśnie o inne formy ubezpieczenia niż zdrowotne. Z tego co wiem moje ubezpieczenie "zabezpiecza" jedynie dziecko finansowo na wypadek śmierci rodziców, ale jeszcze spróbuje się w nie dokładniej wczytać.

Zastanawiam się poprostu czy warto wykupić jakieś dodatkowe - ktoś w totalnie innym wątku,chyba o paraboli, wspomniał że można wykupić ubezpieczenie od szkód wynikających z winy dziecka  :-\ i w sumie to właśnie mnie zainspirowało do napisania powyższego wątku. Jestem ciekawa jakie dodatkowe ubezpieczenia uważacie za warte wykupienia.

Pozdrawiam!

agelina:
hej mnie w przedszkolu pedagog zaproponowała ubezpieczyć ząbki dziecka na wypadek złamania powiedziała ze to najczęszcze przypadki u dziedzi oprucz złamakończyn widocznie ma doświadczenie

felis:
Może mam mylny pogląd na ten temat ale w Danii to każdy się ubezpiecza na wypadek wszystkiego.

W sumie mógłby powstać wątek na ten temat opisujący dokładnie co firmy oferują.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej