Regionalne > Kopenhaga

szkola dunskiego

<< < (27/27)

frisms:
to idz do zwyklej sprogskole,wejdz na DU 3,najlepiej zacznij od moze 3.4 albo 3.5,potem idz zdawaj Dansk Prøve 3  a potem juz najbardziej zaawansowany poziom Studieprøven...i tyle

nie rozumiem tych wszystkcih "alpejskich kombinacji"  ??? tym bardziej ze nauka teraz w sprogskole jest bezplatna, a nawet jakby placic to godzina kosztuje cos 65 kr.czy 70 kr.

masz szczescie,bo akurat w Kopenhagdze jest tzw.rigsdansk(standartowy dunski) a nie zaden tam jysk na przyklad,to sie nauczysz dobrze... :)

jamalenka:
ja po prostu jestem niecierpliwa i przy powtarzaniu materialu, nad ktorym sama spedzilam juz godziny i znam na pamiec dopada mnie zniechecenie i rezygnuje z nauki

jamjurand:
frisms,
Piszac o prywatnych nauczycielach bralem pod uwage specyficzna sytuacje autorki. Na wszelakich wielosobowych kursach bierze sie glownie pod uwage umiejetnosci/interesy calej grupy, a nie specjalne "wyuzdane" zyczenia jednostki. Biorac prywatnego nauczyciela (glodnego studenta m/k, czy bezrobotnego pedagoga, nigdy nikogo z Berlitza) jamalenka udoskonali swoj jezyk szybko, bez stresu czy straty czasu. Anons w dba czy na tablicach ogloszeniowych w paru akademikach czy uczelniach, nic przeciez nie kosztuje.

Zerknalem na dba i znalazlem to: http://www.dba.dk/lektie-hjaelp-soegesvi-soege/id-76885929/  anons powinien byc w tym stylu, autor placi 120kr/godz.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej