Regionalne > Kopenhaga

szkola dunskiego

<< < (7/27) > >>

yoursoul:
mimo wszystko ja polecam Sprogcenter . Wiele zalezy od nauczycieli prowadzacych grupe . Jesli sa beznadziejni - po prostu trzeba ja zmienic  lub zmienic zajecia  na wieczorowe lub sobotnie  .Mozna tez  zmienic Sprogcenter - przewaznie szkola glowna ma swoje oddzialy w mniejszych pobliskich miejscowosciach .
A Twoje obawy sa calkiem normalne , kazdy je ma na poczatku . Jak sie zapiszesz i zaczniesz chodzic , to zobaczysz jak wielu cudzoziemcow jest w takiej samej sytuacji jak Ty - znaja tylko swoj ojczysty jezyk . I zobaczysz ze nauczenie sie dunskiego nie jest niemozliwe w niepolskiej klasie . Moze nawet lepsze , bo bedziesz zmuszony probowac mowic po dunsku .

Jomir:
DOkladnie tak.
Znajomosc angielskiego czy niemieckiego jest wielka pomoca, ale tez wielkim przeklenstwem.
Tak yoursoul napisala, jak nie znasz zadnego musisz po dunku.
Mi sie angielski bardzo dlugo szwendolil i nawet, gdy bylam na module 5 bylo mi szybciej po angielsku.
Wyjezdzajac na wakacje uzgodnilismy z mezem, ze bedziemy mowic tylko po dunsku. Gdzie tam.... dwa zdania po dunsku i znow po anglelsku.
Przelom nastapil dopabuse niedawno, na szczescie nastapil :)

Aczkolwiek uwazam, ze gdybym nie znala angielskiego, zaczelabym uzywac dunksiego na codzien ze 2-3 miesiace wczesniej.

anulka77:
Chciałabym uczyć się duńskiego w Kopenhadze w soboty, czy ktoś może mi polecić jakąś szkołę  w której nie będę zaliczała moduł w "rok" ;)...pozdrawiam.

Tula:
Jesli tylko w soboty, to i rok moze byc za malo. Znalazlam zreszta tylko jedna szkole w Kopenhadze, gdzie ucza w weekendy, ake skoro Ty jestes z Taastrup, jesli dobrze pamietam, to Twoja komuna moze Ci nie dac pozwolenia na nauke w Kopenhadze.

http://www.csok.dk/dansk/studie-og-erhverv/nauka-du-324skiego-po-polsku/

Przy czym szkola sie nie cieszy dobra opinia, uprzedzam, no i nie jest powiedziane, ze dla Ciebie jednej Aldona zrobi klase w sobote.

anulka77:
Dzięki za odpowiedź, ale o Aldonie to ja wiem..... i jak sama wiesz szkoła ta nie cieszy się dobrą opinią.Chyba będę musiała uczyć się w tej szkole....szkoda, bo chciałabym naprawdę się uczyć a nie ściemniać. :(

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej