poloniainfo.dk

Największy portal polonijny w Danii.

Aktualności:

Autor Wątek: wedkarstwo  (Przeczytany 6790 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wiking.th

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 2
  • -Otrzymane: 1
  • Reputacja: +0/-0
wedkarstwo
« dnia: 01 Cze 2010, 18:58:36 »
WITAM I POZDRAWIAM WSZYSTKICH WEDKARZY,O TYM ZE W DANII MOZNA WSPANIALE POWEDKOWAC CO WSZYSCY KTO LUBI POWEDKOWAC WIE, ZE KUPIC KARTE WEDKARSKA NA POCZCIE OGOLNOKRAJOWA TO TEZ WIEM ALE W DANII JEST BARDZO DUZO JEZIOR PRYWATNYCH LUB NALEZACYCH DO KOMUNY LUB KLUBOW WEDKARSKICH I OPROCZ TEJ GLOWNE KARTY TRZEBA JESZCZE WYKUPIC SPECJALNA LICENZJE NA DANY AKWEN.KTO MI POWIE JAK SIE DOWIEDZIEC I GDZIE NA DANY AKWEN TRZEBA DODATKOWE ZEZWOLENIE.CZY MOZNA W INTERNECIE SPRAWDZIC NA KTORE JEZIORA TRZEBA TAKA DODATKOWA LICENZJE .POZDRAWIAM...

Offline Pankracy

• Zwykły
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 0
  • -Otrzymane: 4
  • Reputacja: +1/-0
Odp: wedkarstwo
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Cze 2010, 20:47:11 »
Podłączam się do tematu. Dzisiaj właśnie wykupiłem ogólną licencję na wędkowanie. Z tego co mi wiadomo mogę łapać jedynie na morzu i rzekach, a tych jak wiadomo w Danii brak.  ;) Może ktoś z forumowiczów zna jakieś akweny (jeziora) gdzie można łapać na taką licencją? Jakie trzeba uiścić opłaty aby bez obaw wędkować na jeziorkach w okolicy KPH... Z góry dziękuję.

Offline greg1969

• Doświadczony
  • *
  • Podziękowania
  • -Dane: 3
  • -Otrzymane: 25
  • Reputacja: +5/-4
« Odpowiedź #2 dnia: 01 Cze 2010, 21:43:03 »
no właśnie ciekawy temat, chociaż mnie nie dotyczy, znam gości wędkują gdzie popadnie na kartę wykupioną na poczcie z cyrka 125 DKK, bardzo ciekawe, bo ja uważam ich za kłusowników, śmieszną kwota i chyba przedsmak wrażeń. Trzeba zapłacić coś więcej, zresztą tu jest wędkarstwo sportowe. Facet łapie rybkę, robi fotki i ok i wypuszcza.

Offline chester29

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 1
« Odpowiedź #3 dnia: 01 Cze 2010, 22:11:27 »
http://www.ferieportalen.com/Fiske%20p%C3%A5%20Nordsj%C3%A6lland.htm to jest link na płatne jeziorka, ale możecie liczyć tylko na pstrągi tęczowe takie od 2-15 kg. pozdro dla lubiących ten sport!!!!

[Posted on: 01 Cze 2010, 21:59:25]

PS karta wędkarska za 125 kr upoważnia do połowu ryb na wszystkich wodach, oprócz tych prywatnych oczywiście, ale tylko z brzegu. jeśli chcecie łowić z łódki i na sieć trzeba kupić tą za 295 kr.  Za 15 kr dodatkowych można mieć plastikową kartę. Pozdro!!!

Offline rudolfhess

• Początkujący
  • *
  • Podziękowania
  • -Otrzymane: 0
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Cze 2010, 22:05:03 »
no właśnie ciekawy temat, chociaż mnie nie dotyczy, znam gości wędkują gdzie popadnie na kartę wykupioną na poczcie z cyrka 125 DKK, bardzo ciekawe, bo ja uważam ich za kłusowników, śmieszną kwota i chyba przedsmak wrażeń. Trzeba zapłacić coś więcej, zresztą tu jest wędkarstwo sportowe. Facet łapie rybkę, robi fotki i ok i wypuszcza.
A ja znam gosci ciągnących sieci bez karty,dokladnie rzezników ,ciekawe co robia z tymi rybami???idą na targowisko?Czy wywiozą do pl ;D ;D ;D ;D ;D

poloniainfo.dk

« Odpowiedź #4 dnia: 02 Cze 2010, 22:05:03 »

Wędkarstwo

Zaczęty przez dir333Dział Hydepark

Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 3116
Ostatnia wiadomość 10 Mar 2008, 17:43:06
wysłana przez mala_z_Aarhus
wędkarstwo

Zaczęty przez maroDział Pomoc!

Odpowiedzi: 1