Ogólne > Edukacja
Słownik z wymową
rowrom:
Mam pytanie. Zakupiłem ten Politikens Danskordbog ale nie wiem jak mam uruchomic wymowę. Przy instalacji nic takiego nie mogłem wybrać co by dotyczyło wymowy. Moze ktoś pomoże.
roga:
--- Cytat: rowrom w 30 Lip 2010, 19:00:44 ---Mam pytanie. Zakupiłem ten Politikens Danskordbog ale nie wiem jak mam uruchomic wymowę. Przy instalacji nic takiego nie mogłem wybrać co by dotyczyło wymowy. Moze ktoś pomoże.
--- Koniec cytatu ---
Amerykanie (acorazczesciej i dunczycy) czesto zartobliwie uzywaja powiedzenia "read your fucking manuel", jezeli ktos zamiast dokladnie przeczytac, zadaje troche dziwne pytanie: Piszesz, ze zakupiles ten Politikens Danskordbog, a omawiany slownik z instalacja programu z wymowa to Retskrivnings-og Betydningsordbog czyli zupelndwa rozne slowniki.
EVA77:
Zakupiłam ten słownik z wymową ale mam problem gdyż w moim komputerze nie moge wpisac dunskich liter (Æ Ø å).Komputer byl zakupiony w Polsce ale mam możliwość wpisywania duńskich znaków na klawiaturze, jednak w słowniku nie mogę ich wpisać.Nie mogę też ich skopiować. Może ktoś ma jakiś pomysł bo nie mogę tego słownika w pełni wykorzystać
Pankracy:
To powinno Ci pomóc:
http://www.poloniainfo.dk/forum?topic=5025.msg46711
EVA77:
No właśnie ten program nie działa w tym słowniku. Zamiast ø pojawia się o itd... Mimo to dzięki.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej