Ogólne > Edukacja
nauczanie języka polskiego dla dzieci w Kolding w soboty
mmaw:
Też tak myślę... bo to tylko jazgot
frisms:
Ja nie rozumiem tutaj jednej rzeczy. Jesli czyjeś dziecko rodzi sie tutaj lub na przykład w Kanadzie, to od kiedy modersmål to jest polski jezyk ??? Z tego co sie orientuje dziecko jest obywatelem tego państwa w którym się rodzi. Wtedy dziecko ma pochodzenie polskie od rodziców którzy urodzili sie w Polsce.
I jeszcze jedno - cale szczescie ze na forum jest ktos taki jak Roga ! :)
vred:
--- Cytat: frisms.nu w 19 Paź 2010, 17:33:44 ---Z tego co sie orientuje dziecko jest obywatelem tego państwa w którym się rodzi.
--- Koniec cytatu ---
No to zle sie orientujesz, urodzic sie mozna np. w podrozy poslubnej swoich rodzicow w egipcie :) Obywatelstwo ma sie takie jak rodzice ( o ile oboje maja takie same, bo w przypadku mieszanych malzenstw pewnie jest to bardziej skomplikowane)
@ae@:
Do roga: znasz moze takie powiedzenie o perlach...? Tak jakos mi sie kiedys obilo o uszy... A moze gdzies to bylo napisane...
:-)
faja:
--- Cytat: mmaw w 18 Paź 2010, 19:36:46 ---
Natomiast to Ty zastanów się nad swoja kulturą i nad swoim tonem bo to on jest agresywny w stosunku do wielu tu osób na tym forum.
Mam wrażenie , że hero memeber uzyskane zostało poprzez takie Twoje opinie i wrażenia, które nie każdego obchodzą.
Realnie nie ma związku z pomoca komukolwiek.
Tak zapraszam i zapraszać będę... będzie to ton bynajmniej nie taki jaki ty prezentujesz.
[Posted on: 18 Paź 2010, 19:28:20]
Tak i wcale nikogo to nie musi zajmowac co ja myslę. To taki właśnie przykład był. Ten wątek to nie jest prośba o opinię, ocenę czy radę. Jest wiele wątków na tym forum bez odpowiedzi. Tam można się spełnić.
Tak czy inacze grupa powstanie czy jeden czy dwóch forumowiczów ma ochotę to finansowac czy nie. Od jakiegoś czasu finansuje w każdym razie taką nauke języka niemieckiego, tureckiego i innych .
--- Koniec cytatu ---
Roga pomyliles mawi z mmaw, to dwie rozne osoby
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej