Ogólne > Praca w Danii

mam duńskiego pracodawcę

<< < (2/3) > >>

Tula:

--- Cytat: do k3 w 03 Sie 2007, 19:39:34 ---troche glupie to co piszesz poniewaz -idac na policje skladasz dokumenty dostajesz potwierdzenie na ktorym mozesz pracowac i czekac na pozwolenie .ja tam robie caly czas bo na pozwolenie czasami sie czeka 5mies i co pracodawca poczeka .troche glupie nie uwazasz

--- Koniec cytatu ---
Pierwsze slysze... Na policji bylam raz, po potwierdzenie o niekaralnosci; po cala reszte chodzi sie do udlaendingservice ???.
Zajrzalam zreszta na strone tego ostatniego i prosze, czarno na bialym:
The applicant is prohibited from starting work in Denmark before the Danish Immigration Service has granted a residence/work permit.
A tu link dokladny:
http://www.nyidanmark.dk/en-us/coming_to_dk/eu_and_nordic_citizens/citizens_of_new_eu_member_states/citizens_of_new_eu_member_states.htm

Juta:

--- Cytat: do k3 w 03 Sie 2007, 19:39:34 ---... bo na pozwolenie czasami sie czeka 5mies i co pracodawca poczeka .troche glupie nie uwazasz

--- Koniec cytatu ---

Wg nas to glupie, ale takie jest prawo. Moj pracodawca musial czekac kilka miesiecy.

Manior:
A w takim razie to co to za lista cudo?

Lista firm duńskich, które mogą zatrudniać Polaków,
i w trakcie zatrudnienia starać się o oficjalne pozwolenia.

Pochodzi tez ze strony nyidanmark.dk:

www.nyidanmark.dk/resources.ashx/Resources/Publikationer/Andet/2006/forhaandsgodkendelser.xls

Pozdrawiam

Tula:

--- Cytat: Manior w 03 Sie 2007, 20:56:41 ---A w takim razie to co to za lista cudo?

Lista firm duńskich, które mogą zatrudniać Polaków,
i w trakcie zatrudnienia starać się o oficjalne pozwolenia.

Pochodzi tez ze strony nyidanmark.dk:

www.nyidanmark.dk/resources.ashx/Resources/Publikationer/Andet/2006/forhaandsgodkendelser.xls

Pozdrawiam

--- Koniec cytatu ---
Pisalam o tym w pierwszym poscie w tym temacie przeciez :). To sa firmy, ktore maja specjalne pozwolenia na zatrudnianie cudzoziemcow od razu. Jak kazda regula, i ta ma wyjatki.

K3:

--- Cytat: do k3 w 03 Sie 2007, 19:39:34 ---troche glupie to co piszesz poniewaz -idac na policje skladasz dokumenty dostajesz potwierdzenie na ktorym mozesz pracowac i czekac na pozwolenie .ja tam robie caly czas bo na pozwolenie czasami sie czeka 5mies i co pracodawca poczeka .troche glupie nie uwazasz

--- Koniec cytatu ---

potwierdzenie... jakie potwierdzenie... nie widziałem tutaj takiego...
zostawiasz dokumenty, i pozostaje czekać....

moje pierwsze pozwolenie dostałem po 1,5 miesiąca czekania, potem gdy aplikowałem o przedłużenie to byłem w urzędzie jakiś miesiąc przed wygaśnięciem starego... nowe przysłali następnego dnia po zakończeniu starego... ;D (wysłane było w dniu, kiedy stare się kończyło, to był piątek, a w sobotę w skrzynce miałem już nowe)

urzędy działają super, poczta też ;D, choć czasem działało to nieco przydługawo

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej