Ogólne > Pomoc!

zaswiadczenie o niekaralnosci?

<< < (3/3)

Jomir:
jestes od 3 miesiecy turystycznie? czy oficjalnie?
znaczy czy masz CPR od 3 miesiecy?

bo jesli jeszcze nie masz... to tak jakby CIe tu nie bylo....

A co do kwestii niekaralnosci... ja mysle, ze trzeba by sie zaptyac bezposrednio u pracodwacy czego oczekuje...
bo mi sie to troche nielogiczne wydaje, to co piszecie.... przepraszam....

bo wyobraxmy sobie sytuacje, ze ktos w Polsce zwial z wiezienia majac dozywotni wyrok... a tu sobie jest od 3 miesiecy i jeszcze nikogo nie zabil :) albo mu nie udowoniono :) i dostaje papierek, ze jest czysciutki jak lza ? chociaz w Polsce scigaja go listy goncze???

Przepraszam, ze tak dosadnie :) ale za to mam nadzieje, ze obrazowo :)

K3:

--- Cytat: Mirra w 09 Sie 2007, 12:10:20 ---jestes od 3 miesiecy turystycznie? czy oficjalnie?
znaczy czy masz CPR od 3 miesiecy?

bo jesli jeszcze nie masz... to tak jakby CIe tu nie bylo....

A co do kwestii niekaralnosci... ja mysle, ze trzeba by sie zaptyac bezposrednio u pracodwacy czego oczekuje...
bo mi sie to troche nielogiczne wydaje, to co piszecie.... przepraszam....

bo wyobraxmy sobie sytuacje, ze ktos w Polsce zwial z wiezienia majac dozywotni wyrok... a tu sobie jest od 3 miesiecy i jeszcze nikogo nie zabil :) albo mu nie udowoniono :) i dostaje papierek, ze jest czysciutki jak lza ? chociaz w Polsce scigaja go listy goncze???

Przepraszam, ze tak dosadnie :) ale za to mam nadzieje, ze obrazowo :)

--- Koniec cytatu ---

to wtedy będzie tradycja... znaczy ekstradycja ;D

Tula:
Nie doceniasz wspolpracy policji, Mirro. Przyklad -- nasz kolega, pomieszkujacy tu po kilka miesiecy, pracujacy na czarno, jest piratem drogowym. Parokrotnie zostal ukarany mandatem tu w Danii za rozne przewinienia, rzecz jasna nigdy nie zaplacil zadnego. I ku swojemu zdziwieniu, jak przyjechal do Polski okazalo sie, ze dunska policja wyslala na jego adres polski mandaty i teraz sciga go polska policja ;).
A przyklad z panem, co to zwial z wiezienia jest chybiony; jakos nie wydaje mi sie, by ktos taki staral sie o legalna prace gdziekolwiek...

Jomir:
WOW! jestem pod wrazeniem...

a co do "Pana z wiezienia".... przeciez napisalam, ze specjalnie uzywam przejaskrawionego przykladu by bylo bardziej obrazowo....

:)

piatka:
Swego czasu szukalam pracy i firma zazadala zaswiadczenia o niekaralnosci, bylam wtedy w Danii niedlugo po otrzymaniu zezwolenia na pobyt.
 Poszlam na policje, dali mi,  i firma to przyjela.
 Uwazam, ze nalezy najpierw zalatwic zaswiadczenie tutaj, bo dla nich liczy sie dunski czas, gdy to nie wystarczy, napewno powiadomia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej