Ogólne > Hydepark
pobyt staly
leo1:
Dzwonilem dzisiaj do Statsforvaltning i powiedziano mi ze do pobytu stalego wymagany jest pobyt conajmniej piecioletni (nie przerwanej pracy)oraz kwity ze skata za ostatnie cztery lata i wypelnienie druku OD1.
MartynaM:
Naiwne moze pytanie (swiadczace o mojej niewiedzy, niekompetncji i braku powiazania z problemami zycia codziennego w Danii
- mimo mojego dlugiego tu pobytu - stalego zreszta)
- jaka jest korzysc z faktu posiadania "pobytu stalego"?
Przeczytalam to co napisalam, dziwnie to troche wyglada. Ale glowa mnie boli - troche zamotalam - ide na kanape.
Pankracy:
--- Cytat: MartynaM w 05 Paź 2011, 18:29:57 ---Naiwne moze pytanie (swiadczace o mojej niewiedzy, niekompetncji i braku powiazania z problemami zycia codziennego w Danii
- mimo mojego dlugiego tu pobytu - stalego zreszta)
- jaka jest korzysc z faktu posiadania "pobytu stalego"?
Przeczytalam to co napisalam, dziwnie to troche wyglada. Ale glowa mnie boli - troche zamotalam - ide na kanape.
--- Koniec cytatu ---
Proszę...
http://www.poloniainfo.dk/forum?topic=3529.0
Miłej lektury ;)
madzialenasz:
Po wyborach przepisy zmienily sie na lepsze - teraz takze jako praze zalicza sie wyksztalcenie. wszesniej mowiono ze elevplads nie zalicza sie jako prace.... a teraz tak :). Ciesze sie z tego. Mialam tez farta bo moje piersze pozwolenie na pobyt dostalam na 5 lat
Jomir:
--- Cytat: vred w 05 Paź 2011, 16:33:57 ---A mi obilo sie o uszy ze jesli ktos jest przewlekle chory lub ma przewlekle chore dziecko nie ma co liczyc na staly pobyt (pewnie chodzi o koszty leczenia). Czy to prawda?
--- Koniec cytatu ---
NIeprawda.
[Posted on: 05 Paź 2011, 19:46:44]
--- Cytat: leo1 w 05 Paź 2011, 17:45:35 ---Dzwonilem dzisiaj do Statsforvaltning i powiedziano mi ze do pobytu stalego wymagany jest pobyt conajmniej piecioletni (nie przerwanej pracy)oraz kwity ze skata za ostatnie cztery lata i wypelnienie druku OD1.
--- Koniec cytatu ---
Zle zrozumiales. 5 letni nieprzerwany udokumentowany pobyt. Udokumentowaniem moze byc praca, szkola, studia...
[Posted on: 05 Paź 2011, 19:48:02]
--- Cytat: madzialenasz w 05 Paź 2011, 19:08:30 ---Po wyborach przepisy zmienily sie na lepsze - teraz takze jako praze zalicza sie wyksztalcenie. wszesniej mowiono ze elevplads nie zalicza sie jako prace.... a teraz tak :). Ciesze sie z tego. Mialam tez farta bo moje piersze pozwolenie na pobyt dostalam na 5 lat
--- Koniec cytatu ---
Rzad sie ledwie zaprzysiagl, a juz tak idace zmianuy???'
Szkola byla w przepisach przynajmniej 2 lata, mowa o niej chocby w notatce z 2009 roku.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej