Ogólne > Praca w Danii

Dlaczego nikt nie chce mi pomoc - wątek najprawdopodobniej prowokacyjny :)

<< < (3/4) > >>

K3:

--- Cytat: Juta w 19 Sie 2007, 21:57:09 ---Ech... ewidentna prowokacja. Ktos, kto chcial sie zabawic naszym kosztem nawet sie nie wysilil, aby  napisac bardziej sensownego posta. A tak, srednio rozgarnieta noga stolowa wie, ze ten post "Haliny" to podpucha.

--- Koniec cytatu ---

nie obrażaj nóg stołowych  ;D

Jomir:
Podpucha, podpucha.... ale jaka prawdziwa... nie sadzicie, ze gro naszych rodakow ma dokladnie takie podejscie do pracy i zycia tutaj?

Niech ktos zalatwi prace, najlepiej LETKA... wynajmie mieszkanie TANIO! tak za jakies 500 koron...
Da socjal i zajmie sie dziecmi....
I oczywiscie zero podatkow....

ech...
szkoda slow....
ale faktycznie niech to zostanie jako przestroga dla wolniej myslacych :)

Juta:
Przyznam, ze w pierwszej chwili potraktowalam tego posta powaznie i az mi wlosy deba stanely. Ale po ponownym przeczytaniu nie mialam watpliwosci, ze to podpucha.
Mnie zastanowilo jeszcze co innego. Niektorym wydaje sie, ze polonia (gdziekolwiek, nie tylko w Danii) sklada sie z milionerow, wlascicieli wielkich firm, ludzi o nieograniczonych mozliwosciach. W zwiazku z tym, kazdy kto mieszka za granica moze bez problemu znalezc rodakowi mila, latwa i swietnie platna prace , zameldowac go prawie za darmo w domu z basenem i sluzba itd. Spotkalam sie z takim mysleniem wiele razy i nie moge sie nadziwic, skad sie ludziom takie pomysly biora.

Klingon:

--- Cytat: Juta w 20 Sie 2007, 18:38:19 ---Niektorym wydaje sie, ze polonia (gdziekolwiek, nie tylko w Danii) sklada sie z milionerow, wlascicieli wielkich firm, ludzi o nieograniczonych mozliwosciach. .. nie moge sie nadziwic, skad sie ludziom takie pomysly biora.

--- Koniec cytatu ---
A czy jadąc do Polski nie chodzimy z wysoko podniesioną głową jakbyśmy posiadali cały świat? ;D

Juta:
Niby tak, ale przeciez kiedy my przyjezdzamy i zadzieramy nosa, to Oni wiedza, ze to sciema, ze zasuwamy na naszych zmywakach po 10 godzin dziennie i na ten przyjazd do Polski odkladalismy przez ostatnie pol roku.
 ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej