Ogólne > Praca w Danii
pozwolenie i numer CPR
MargaretMitchell:
--- Cytat: smuga_cienia w 24 Sie 2007, 08:12:00 ---7. Z tym pozwoleniem smigam do swojej komuny w celu uzyskania zoltej karty. Zabieram ze soba dow. os. i kontrakt pracowniczy plus kontrakt na mieszkanie. Wypelniam odpowiedni druk aplikacykny.
10. Po ok 10 dniach przychodzi zolta karta, wraz z potwierdzeniem adresu zamieszkania (Kvittering for anmeldt flytning)
quote]
Wydawało mi się, że gdzieś indziej wyczytałam, że żółta karta przyjdzie pocztą tak samo jak cpr. Powiedzcie jak jest naprawdę? Trzeba iśc do komuny?
Pochwalę się - moja córka studentka ma już wszystko, pozwolenie na pobyt, pracę i cpr. Trwało to tylko 3 tygodnie 8)
--- Koniec cytatu ---
piatka:
brrrrrrrr.
kilka grup pozwolen, kilka roznych drog...................
Dunczycy mowia::::::::::::::::::::::::::::
STILLE,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ROLIG.........................
znaczy to, ze jesli masz do czegos prawo w dunskim systemie, nie musisz sie denerwowac................
oni to zalatwia, wczesniej? czy pozniej??????????
czy to ma znaczenie? wazne , ze juz jestes zarejestrowany..........................
piatka:
Nie lubicie prawdy, oklaski zabrane :'( :'( ???
pisze do Smugi Cienia:
pieknie to wszystko zalatwiles, ale czy zapytales w zwiazkach czy masz prawo do A kasse?
A kasse to ubezpieczenie od bezrobocia.
Polacy nie majacy STALEGO pobytu, nie maja prawa do zasilku dla bezrobotnych..................
Dowiedz sie dokladnie w zwiazkach.
Zwiazek a A kasse , to dwie rozne sprawy
pozdrawiam : :)
Renka:
--- Cytuj (zaznaczone) ---Wysłany przez: piatka
Nie lubicie prawdy, oklaski zabrane
--- Koniec cytatu ---
A co Ty z tymi oklaskami co chwilę ???
Kasę za to jakąś dają, czy co :D
Jakoś mi stan konta nie wzrósł z tego powodu, a chyba powienien :P
Wyluzuj kobieto, bo stres szkodzi na cerę ;D
piatka:
Czy wszystko przeliczasz na kase?????????????
Dla mnie pieniadze nie sa tak wazne...
Mialam w swoim zyciu okres zarabiania kasy, ale jest juz po za mna.
Teraz moge udzielac rad, moge cieszyc sie zyciem.
Oklaski, to mila rzecz, lecz jesli na nie nie zasluguje, to tez sprawa do przemyslenia.Milej nocki, Renka, jestes cos wrogo nastawiona do wszystkich, nie tylko do mnie :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej