Ogólne > Podatki

Kto pomoze mi z tymi papierami

<< < (3/5) > >>

slavo100:
Klingon mam obecny kontrakt na 9 miesiecy i tak naprawde nie wiem jakie bede mógł sobie zrobic odliczenia.Jezdze raz w miesiacu do polski taki jest wymóg tej firmy place sam za mieszkanie i dojazdy do firmy czy cos bede mógł póżniej odpisac od podatku w danii. Jak place ten podatek 38% musze sie jeszcze rozliczc z Urzedem Skarbowym w polsce.

Kligon:
To przy delegacyjnym zapłacisz tylko 8 % podatku. Pokaż kontrakt w SKAT i zapytaj o "fradag for udgifter til kost og logi".
Podatek zapłacony w Danii będzie odliczony od podatku w Polsce.

Klingon:

--- Cytat: Kligon w 26 Sie 2007, 00:34:06 ---"fradag for udgifter til kost og logi"
--- Koniec cytatu ---
Dodam że to wymawia się coś w tym rodzaju:
"fradrał fo udgifta til kost oł loszi"  ;D - wygląda to głupio ale nie znam pisowni fonetycznej.

slavo100:
Klingon wielkie dzieki mam nadzieje ze jezyka nie polamie  ;D znam niemiecki moze sie jakos dogadam a nie znasz kogos w Zwiaskach Zawodowych co mowi po polsku? Jak to sie mowi poczatki zawsze ciezkie sa.  ;) Pozdrawiam

Ps, Chodze na Dunski juz mialem pierwsze trzy lekcje :)

Klingon:
Niestety nie znam nikogo w związkach zawodowych.

PS. Proszę traktować moje wypowiedzi jako orientacyjne. I dodam jeszcze, że w Danii nie dochodzi się swoich racji emocjami tylko argumentami. ;D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej