Ogólne > Rodzina ...

Informacje dla nowych obywateli Danii o zyciu i rodzinie w tym kraju.

<< < (22/22)

roga:

--- Cytat: malenka0256 w 11 Sty 2014, 15:45:43 ---Problem w tym, że praca jest, ale dopabuse
Po uzyskaniu nr CPR - warunek :(
Juz nie wiem co począć :(

--- Koniec cytatu ---

Jeżeli pracodawca jest zainteresowany pracownikiem i chce go zatrudnic, to najprosciej udać sie razem (pracodawca i pracownik) do Statsforvaltningen, wypelnic blankiet OD1. Jezeli jest mowa o duzym miescie (Kopenhaga, Odense, Århus, Aalborg), to przy Statsforvaltningen jest utworzony oddzial, ktory na miejscu "od ręki" zalatwia najwazniejsze sprawy takie jak rejestracja pobytu, rejestracja w Skat, sprawy cpr.nr. i zoltej karty. Wszystko w przeciagu max. ½ godziny. A wiec nie ma na co czekac.

asienka17225:
Hej! A wiecie jak długo czeka się na nadanie imienia? Już jakiś czas temu wysłaliśmy do kościoła formularz i nadal nic nie widać na mojej stronie😔

Bumblebee:
Witam!
Pisałam już w innym wątku, że w styczniu planujemy z partnerem wyprowadzkę do Dani. Na początku On pojedzie, zacznie pracę i ogarnie wszystkie tematy. Ale już teraz zastanawia mnie jedna rzecz - czytałam już wielokrotnie o czymś takim jak pozwolenie na pobyt w ramach łączenia rodzin, ale z reguły piszą o małżeństwach. A co z nami jeśli nie jesteśmy małżeństwem, ale mamy razem dziecko? Czy na to jest jakiś inny przepis, czy w ogóle się nie kwalifikujemy na coś takiego? A jeśli tak to ,czy w takim wypadku mały i ja otrzymamy takie pozwolenie mimo tego, że nie będę jeszcze miała pracy? I czy faktycznie partner będzie musiał wykazać , że posiada 25 tys koron na głowę, aby nas utrzymać?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej