Ogólne > Podatki

Zwrot podatku

<< < (2/3) > >>

willy:
Klingon dlaczego się w końcu nie zarejestrujesz, tylko jako gość ciągle piszesz ??

Tula:
Wlasnie, poklaskalibysmy Ci ;).

sixthus:
Dzieki za link do Twojej strony - naprawde, kawal dobrej roboty.

Mam jednak pewne watpliwosci dotyczace wprowadzanych danych. Otoz, sam nie wiem jaki odpis delegacyjny mi przysluguje. http://www.workimport.dk/ooizzCMS/pl/workindenmark/regler/skat podaje, ze odpis delegacyjny przy pracy sezonowej wynosi az 613 DKK dziennie, to ciekawe, bowiem na karcie podatkowej w rubryce "hovedkort/bikort" mam dzienna ulge w wysokosci 541 DKK. wszystko to wydaje sie dziwne, bowiem w zeszlym roku zarobilem ok. 13000 DKK przed podatkiem, zaplacilem jedynie 8% procent na rzecz rynku pracy. Natomiast w tym roku procz 8 % oplaty na rynek pracy, musze doplacic 4000DKK dunskiemu fiskusowi na poczet tegorocznych dochodow. Probuje dociec, czy moge odzyskac ten podatek - tj. czy przysluguje mi zwrot zaplaconego podatku w Danii jako ze jestem obywatelem Polski.

Pozdrawiam

Grzegorz KBH

piatka:
ponoc ulgi przysluguja tylko przez pierwszy rok.................
z czego my mieszkancy Danii dostaniemy emerytury, leczenie, szkoly itp, jak nikt nie bedzie placil podatkow??????????? :'( ??? ;)

piotrnysa:
troche glupie ale tak tu jest
moin zdanie powinienes dostac frikorda ale skoro masz bikorda to i tak kaska do odzyskania na 2 rok podatkowy .troche  to bez sensu ale niech im bedzie .taki ich myczek na przetrzymanie kasy glupi ale jest

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej