Ogólne > Kącik Kulinarny

Polskie produkty w dunskich sklepach

<< < (10/15) > >>

jakotako:

--- Cytat: lilia w 17 Sty 2011, 16:13:42 ---W części marketów są nasze, polskie "Jeżyki". Ciasteczka nazywają się "Cluo" ( lub "Clue"- nie pamiętam ) z charakterystycznym zdjęciem znanych nam, oryginalnych Jeżyków, produkowane - jakżeby mogło być inaczej - przez "Jutrzenkę SA".

W Sparze 2 paczki za 10 koron ( to taniej, niż w Polsce - tak na marginesie ), jedna za 6,95.
W Fakcie 8 kr za paczkę.

--- Koniec cytatu ---

Byłem w dwóch "Faktach" w Kolding i niestety nie było Jeżyków  :( Czy w "Spar'ach" są na 100%? (najbliższy "Kwik Spar" jest 15 km stad, a "Spar" ok. 25km - więc jeśli miałbym pojechać po Jeżyki wolałbym mieć pewność że będą na 100%  ;)

tes:
Wczoraj w Netto kupilam sok Tyumbarku :-) az mi sie oczy smialy bo go bardzo lubie

czysio:
Nie wiem czy to było ale w sklepach Føtex jest kilka produktów polskich na rynek duński , pieczarki i parówki zgrzewane w folii oraz inne artykuły wędliniarskie. Pozdro

turbo:

--- Cytat: tes w 30 Wrz 2011, 08:21:44 ---Wczoraj w Netto kupilam sok Tyumbarku :-) az mi sie oczy smialy bo go bardzo lubie

--- Koniec cytatu ---
jakieś pół roku temu też był w netto sok tymbarku ale wyprodukowany w Irlandii i słowa po polsku na nim nie było poza nazwą Tymbark, a i w smaku był ohydny  :-[  jakiś kaktus z czymś jeszcze.

[Posted on: 30 Wrz 2011, 19:09:41]
Rosengardcentret w Odense na stoisku z winami można kupić czekoladki "Solidarności" :) swojego czasu mieli duży wybór w astronomicznych cenach :)

anha:

--- Cytuj (zaznaczone) ---Wczoraj w Netto kupilam sok Tyumbarku
--- Koniec cytatu ---
Też kupiłam.2 rodzaje 11kr za litrowy karton.
Na razie wypróbowałam jeden rodzaj,dla mnie za słodki ale dziecię piję chętnie.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej