Ogólne > Kącik Kulinarny
Polskie produkty w dunskich sklepach
varszafiak:
kasza jeczmienna http://www.poloniainfo.dk/forum?topic=39893.msg98084
sylwusia89:
Dzięki wam bardzo. Są produkty, bez których niestety nie potrafię gotować:) :D
Jomir:
--- Cytat: zaq w 19 Paź 2011, 14:18:46 ---Natomiast kasza jeczmienna to byggryn, a ogorki kiszone to polske agurker :D, badz syltede agurker; chociaz w SuperBest maja kiszona kapuste i ogorki sprowadzone z Polski.
--- Koniec cytatu ---
W moim nie ma :( Jest tylko niemiecka kapusta w puszkach, dobra na bigos.
Super Besty to "sieciowka franczyzowa", wiec niestety nie maja identycznego asortymentu we wszystkich sklepach, a szkoda :(
mawi:
W moim osiedlowym Super best i w Euro spar są też ogórki ,kapusta i jakieś sałatki w słoikach polskie firmy "smak" nie jest to najlepsza firma ale z braku to i to dobre :)
Trzeba szukać w sklepach osiedlowych gdzie mieszka dużo polaków i muzułmanów bo oni też lubią nasze ogórki ,w sklepach są specjalne działy dla nich i tam można znaleźć też polskie produkty .A majonez to tylko duży z LIDLa smakiem prawie jak polski :)
Jomir:
Dzieki Lidla mam w sasiedniej kommunie, ale w sumie 8 km od domu, wiec do przezycia, wiec majonezik z przyjemnoscia sprobuje.
W mojej gminie sa tylko "pojedyncze sztuki" muzulmanow, Polakow i generalnie "innostrancow" , wiec o stalym dostepnie do ogoreczkow musze chyba zapomniec :( . Pozostaje liczyc na uprzejmosc znajomych, ktorzy w kraju bywaja czesciej niz ja.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej