mi tam nic nie czarnieje

najlepiej jak warzywa są świeże , kroje je w kostkę i zamrażam , ja pakuje porcjami na zupę .Jak gotujesz zupę na mięsie to mięso musisz trochę pogotować bo warzywa ugotują się szybko bo sa drobno pokrojone ,a warzywa wrzucam do wrzątku ;
[Posted on: 22 Sie 2010, 20:05:34]
Zdazylo mi sie raz Roga; w pracy zaserwowalem im doskonaly sernik od Gutmanowej (polska piekarnia z domowym wypiekiem wlascicielki, juz historia) i jedna osoba powiedziala, ze smakuje "mærkeligt" a inni "det smager dejligt" ale nie chcieli "barbarzyncy" jeszcze jednego kawalka.
ja zrobiłam w pracy sernik , to powiedzieli że jest za słodki ,oni tu robią sernik coś na styl naszego sernika na zimno .Kiedyś zamówiłam ze sklepu z Kbh twaróg i przysłali mi serek homo 10 kg ...

musiałam coś wymyślić i zrobiłam sernik z kokosem na czekoladowym cieście . robiłam go jakiś czas na sprzedaż ,wszystkim smakował ,może dlatego że był czekoladowy
Tez robiłam bułki drożdżowe z masą makową i kruszonką , tylko z ta gotową masą z puszki nie smakowały im ,sama zrobiłam masę makową i zamiast esencji rumu dodałam marcepan , no i musiałam przez parę miesięcy je robić ,ale tez się nie przyjęły . Teraz polskie wypieki robię tylko w domu . Duńczykom wszystko smakuje tylko żeby było z marcepanem