Ogólne > Praca w Danii

czy warto przeniesc sie z anglii do danii?

<< < (4/8) > >>

Artar:
I to chyba jest właśnie opisana cała esencja naszego forum  ;D

piatka:
http://kaaz.wrzuta.pl/audio/olSZdZZjlX/nie_przenoscie_nam_stolicy_do_krakowa
 Dania to bedzie zawsze  Dania........

MargaretMitchell:
Mirra, mam wrażenie, że nie było do Ciebie tylko do piątki. :-\

MargaretMitchell:
Dziewczyny, więcej dystansu ;)

To taka nasza narodowa przypadłość - "życzliwe" dopieprzanie innym.
To forum to prawdziwa skarbnica wiedzy dla nowicjuszy w Danii. Większosć wypowiadających się jest życzliwa i chce pomóc. Nie pozwólcie, żeby jakies niepotrzebne animozje personalne zatarły to dobre wrażenie.

Tula:

--- Cytat: Renka w 06 Wrz 2007, 23:33:02 ---może warto aby trochę ludzi na wyższym poziomie przyjechało tu i polepszyło nieco wizerunek w niektórych miejscach w Danii ???8
--- Koniec cytatu ---
To na pewno. Natomiast, jesli sie nie ma specjalistycznego i akurat przez pracodawcow poszukiwanego wyksztalcenia, to i tak sie skonczy tak, jak napisalas ponizej:

--- Cytuj (zaznaczone) ---gazeciarze i sprzątacze
--- Koniec cytatu ---
Ewentualnie pomywacze.
Znam przypadek dziewczyny, ktora skonczyla tutaj studia i jest programistka komputerowa i przeszkoda w znalezieniu pracy jest, wedlug tego, co mowi, nieznajomosc dunskiego. Bo choc dla calego IT jezykiem pracy jest angielski, to dla szefa wazne jest, bys sie mogl porozumiec ze wspolpracownikami po dunsku. Zwlaszcza, jesli to dunska, nie miedzynarodowa firma.

--- Cytuj (zaznaczone) ---A jesli chodzi o pracę to proponuję obdzwonić parę firm na początek i samemu sie zorientować na rynku
--- Koniec cytatu ---
To sensowna propozycja, od siebie dorzuce tez przegladanie stron z ofertami pracy, np. jobindex.dk itp.

--- Cytuj (zaznaczone) ---bo tak naprawdę wiekszość odpowiedzi dała bezrobotna żona Duńczyka i zdezorientowany moderator forum...
--- Koniec cytatu ---
Nie wiem, na jakiej podstawie oceniasz zdezorientowanie Piatki, ale tak czy owak powyzsza uwaga jest bez sensu. Czy bycie bezrobotna zona Dunczyka wyklucza znajomosc zasad?

Przy czym mi to jest absolutnie obojetne, co zrobi MM. Niech tu wszyscy przyjezdzaja na hurra. W koncu trzeba zawyzyc poziom. Przy okazji -- mierzymy go IQ, stanowiskiem pracy, czy zasobnoscia portfela?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej