Ogólne > Pomoc!

co zrobic , gdzie sie udac ?

(1/3) > >>

jolka312:
witam serdecznie , mam taka sprawe , maz pracuje od marca tego roku w danii , ja przyjechalam z dziecmi gdzie mam sie udac i co wypelnic , gdzie wyslac jezeli chodzi o pozwolenie na pobyt i numer cpr, bo na tym wszystko sie tutaj sie opiera , ja nie pracuje
dziecko jednak musi pojsc do szkoly a drugie do przedszkola
 prosze o rade pozdrawiam

Jomir:
wrzuc w wyszukiwarke CPR... wyswietla Ci sie wszystkie watki na ten temat.... bedziesz miala dokladnie opisane co i jak....

Jomir:
aha.... a wyszukiwarka to taki prostokacik ponad  forum, obok slowa SZUKAJ
I nie zapomnij wyjsc z tego watku...

piatka:

--- Cytat: jolka312 w 10 Wrz 2007, 14:51:51 ---witam serdecznie , mam taka sprawe , maz pracuje od marca tego roku w danii , ja przyjechalam z dziecmi gdzie mam sie udac i co wypelnic , gdzie wyslac jezeli chodzi o pozwolenie na pobyt i numer cpr, bo na tym wszystko sie tutaj sie opiera , ja nie pracuje
dziecko jednak musi pojsc do szkoly a drugie do przedszkola

--- Koniec cytatu ---
Wracaj szybko do kraju i tam czekaj na papiery, jak poczytasz forum ,to sie dowiesz jak je sie zalatwia, maz bedzie ci przysylal pieniadze, zlozysz papiery na zasilek rodzinny. Okolo 500 zl w Polsce na dziecko to duzo, Tutaj, raczej niewiele.
Bez pozwolenia jestescie tylko turystami. To przykre, lecz prawdziwe.
Zeby otrzymac takowe, maz musi miec konkretne srodki na utrzymanie was i warunki mieszkaniowe.
Zalatwienie moze potrwac bardzo dlugo.
Patrz, co pisze osoba, ktora ma prace.
 Jesli upierasz sie tu byc, wykup przynajmniej ubezpieczenie podrozne, zanim cokolwiek zalatwisz.
 Zycze wszystkiego najlepszego

--------------------------------------------------------------------------------
<Mam pytanie co do pozwolenia o pracy w Danii pracuje juz tutaj ponad 2 mesiece posiadam tylko numer CPR, i czekam caly czas za pozwoleniem o prace to wlasnie juz ponad 2 miesiece czy to mozliwe ze tak dlugo sie czeka bo nie chce mi sie w to wierzyc >

Jomir:
... nie dopisalam wczesniej o przedszkolu... czy masz swiadomosc, ze przedszkole tutaj kosztuje okolo 2500 DKK ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej