Ogólne > Pomoc!

czy mozna wyszukac dane jakiejs osoby po numerze cpr

<< < (2/4) > >>

tygrys3000:
ale i tak przejde sie jeszcze do skatu i podzwonie pod te numery ktore mi daliscie dla pewnosci i jedyna przeszkoda jest dla mnie moj jezyk dunskiego wcale nie znam prucz tego co sam sie nauczylem ale to tylko podstawy podstaw jakies zwroty i takie tam a moj angielski tez nie jest zbyt doskonaly jesli chodzi o zycie to jakos aje rade jak nie jezykiem to rekami ale jesli chodzi o jakies bardziej skomplikowane sprawy to jest juz ciezej moze troche zanizam moja ocene angielskiego bo wszyscy mowia ze bardzo dobrze mowie ale czasem zeczywiscie mam problemy z wyslowieniem sie sam to zauwazam dlatego mowie ze moj angielski jest jaki jest
i dziekoje za wasz czas

piatka:
Nie wszyscy Dunczycy mowia dobrze po angielsku, czasem tylko dukaja, ale przeciez mowia..................
wiec nie martw sie, ze twoj angielski jest jaki jest, nie boj sie rozmawiac. Jesli masz lonsedel, gdzie jest odliczany skat, wszystko jest ok.
Skoro powiedzieli, ze mozesz pracowac, pracuj, adres w Danii jest bardzo wazny, najwazniejsze, ze jestes w ich papierach. Do Udlaenningstryrelse mozesz smialo dzwonic i pytac co sie dzieje.
Powodzenia

Jomir:
Jesli bedziesz mial problem, to daj znac na PW - podasz mi swoje personalia i zadzwonie do Imigration Office....

mala_z_Aarhus:
Super, ze skorzystales z naszych rad...W komunie maja uprawnienia do sprawdzenia, na jakim etapie jest panskie podanie o pobyt i prace. Moze tez zrobic to dun US, ale jakos lubie bardziej panie z Folkeregister. Oczywiscie mozna zadzwonic do Kbv.
Niestety nie podal pan gdzie obecnie pan przebywa w Danii. U arhusianskim (mam nadzieje, ze Tula zerknie na ten twor  ;)  I o to propozycja Tuli: aarhusowym. Bede sie tego trzymac  :)) US w poniedzialki, wtorki i w czwartki jest udzielana informacja w jezyku polskim przez jedna z pracownic.

pon godz. 10 - 12
wtorek godz. 10 - 12
czwartek godz. 13 - 15

Mam nadzieje, ze osoby mieszkajace w innych regionach Danii moga znalezc i dopisac podobne ulatwienia ze strony dunskiej dla Polakow.

Klingon:

--- Cytat: tygrys3000 w 11 Wrz 2007, 10:21:19 ---fakt ze dostalem co piatek zwrot za paliwo tez mnie zdziwil bo myslalem ze to od podatku na koniec roku sie odlicza
a gosc co tydzien zwracal mi kase za paliwo i mowil ze wpisze to jakos tak ze on mi auto dawal

--- Koniec cytatu ---
Niewiele można odpisać od podatku za dojazd do pracy i tylko powyżej 25 km na dzień, natomiast pracodawca wypłaca 3,35 kr. za każdy km (kwoty wolnej od podatku) jeżeli używa się własnego samochodu w celach służbowych.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej