Ogólne > Edukacja

studia wieczorowe

(1/3) > >>

marit7:
Czy ktoś z Was orientuje się, jakie są różnice między studiami wieczorowymi a kursami? Jeśli chodzi o kursy to na jakiej zasadzie się one odbywają i czy sa one płatne? Dzięki z góry za odpowiedź.

lilia:
Nie orientuję się specjalnie w studiach wieczorowych. To, co mogę Ci powiedzieć, to to, że są one na pewno płatne.
Można wybierać pojedyncze przedmioty, spotykać się np.raz w tygodniu i po 3-6 miesiącach ( to przykład ), zaliczyć przedmiot.

A nie myślałaś o dziennych ? Tu mogłabym być bardziej pomocna  :)
Pozdrawiam.

marit7:
Szczerze mówiąc myślałam też o dziennych, z tym że niewiem jak pogodziłabym je z pracą. Jeśli chodzi o dzienne, to są one podobne jak w Polsce? tzn. zajęcia od pon. do piątku?

lilia:
Wszystko zależy od kierunku studiów, a także od tego, na którym semestrze się znajdujesz.
Zajęć ogólnie nie ma wiele, niedawno studenci protestowali przeciwko kolejnym cięciom nakładów na edukację wyższą, co się przekłada na ilość godzin na uczelni.

Zajęcia przeważnie od poniedziałku do piątku. Za to jaka korzyść dla języka.. :)
Pracujesz na cały etat..?

marit7:
Apropo tej korzyści dla języka:) Czy poziom na studiach z językiem duńskim jest wysoki, tzn. czy jeśli nie zna się języka perfekcyjnie (choć wiem, to studia) tylko tak na poziomie średniozaawansowanym da się jakoś radę, czy lepiej trzymać się angielskiego? a praca to na cały etat:)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej