Ogólne > Pomoc!
Danske Bank
keny79:
--- Cytat: IIIIIII w 30 Wrz 2010, 20:43:01 ---Dzieje się tak bo przeglądarka IE ma język polski a powinna mieć duński. Wejdż w Narzędzia->Opcje internetowe->Języki (na samym dole po środku). Następnie usuń język polski a dodaj z listy duński, potem restart internet expl. i wszystko będzieśmigać w DanskeBank. Jedyny minus to IE po duńsku. Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
dzięki serdeczne!!!!!!!!zrobiłem tak i przelew poszedł.a ja cały dzień męczyłem się z tym... ;D
[Posted on: 30 Wrz 2010, 22:25:24]
--- Cytat: andyandy w 30 Wrz 2010, 19:24:45 ---Radzę bardzo uważać na przelewy z Danske Bank na konto w Polsce. Mam przykład przelewu na konto BZ WBK sprzed tygodnia. Danske za przelew kwoty 250 koron pobrał: 40 dkk - opłata banku duńskiego i 200 dkk - opłata banku zagranicznego. Na moje zapytanie BZ WBK odpowiedział, że oni nie pobierają żadnej prowizji od kwot wpływających z zagranicy. Okazało się, że owe 200 dkk pobrął Danske Bank Polska, za pośrednictwem którego duński bank wykonywał przelew (zleceniodawca nie miał na to wpływu).
Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
od 2 lat przelewam pieniądze do Polski i wszystko jest ok.przewalutowywuję w Danii na złotówki i wybieram opcję "koszty ponosi nadawca i odbiorca".Danske Bank pobiera 40 Dkk a ING pobiera 25 zł.
mycha690:
Robię przelewy z Danske raz w miesiącu na kantor alior i pobiera mi jedynie 40dkk prowizji i nic więcej:)
Nawigacja
Idź do wersji pełnej