Ogólne > Pomoc!

... może ktoś zna wyjście z sytuacji?

<< < (2/4) > >>

dziękuje za pomoc:
Serdecznie dziękuje za pomoc i wskazówki :)sa bardzo pomocne.Serdecznie pozdrawiam :-*

willy:
z tymi mailami to sam niewiem, mi nie odpowiedzieli na żaden z dwóch mimo że były po duńsku napisane.

Tula:

--- Cytat: willy w 19 Wrz 2007, 20:49:40 ---z tymi mailami to sam niewiem, mi nie odpowiedzieli na żaden z dwóch mimo że były po duńsku napisane.

--- Koniec cytatu ---
Miales widac pecha; ja kontaktowalam sie z nimi tylko mailowo i zawsze dostawalam odpowiedz, a pisalam po angielsku ;).

Do Tuli:
Witaj

Mam do ciebie małą prośbę.Czy mogłabyś napisać jak takie ,,zapytanie,, w sprawie pobytu powinno wyglądać (po angielsku)?
i jeśli miałabyś adres email bezpośrednio do tego Urzędu to byłabym wdzięczna za pomoc.
Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za pomoc

Tula:
Ich adres to us@us.dk

Zapytanie mogloby wygladac tak na przyklad:

Dear Sir/Madam,

I have applied for the visa in June this year. I didn't get any answer yet, so I was wondering how much longer it may take. It is very important for me, as I would like to start the language school asap. I know that you are very busy at the moment, but I would appreciate any piece of information you can provide about my case.
You can find my personal details below.

Yours faithfully,

Imie i nazwisko
data urodzenia
adres
numer telefonu

tlumaczenie na polski:
Szanowni Panstwo,
Zlozylam podanie o wize w czerwcu tego roku. Jak dotad nie dostalam zadnej odpowiedzi i zastanawiam sie, jak dlugo to moze jeszcze potrwac. Wiza jest dla mnie bardzo wazna, bo chcialabym zaczac szkole jezykowa tak szybko, jak to mozliwe. Wiem, ze jestescie bardzo zapracowani, ale bylabym wdzieczna za jakakolwiek informacje na temat mojej sprawy. Moje szczegolowe dane sa ponizej.
Uszanowania.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej