Regionalne > Kopenhaga
Polskie sklepy
Manior:
--- Cytat: ayme w 15 Cze 2008, 13:05:36 ---cieszcie sie ze mamy te polskie sklepy, bo jak ja przyjechalam do Dani nic takiego nie istnialo i polska kielbase jadlo sie raz na rok!
--- Koniec cytatu ---
Mieszkając w Odense, mieliśmy 150 km do Flensburga i tam kupowaliśmy te tłuste kiełbasy Kabanossi w Aldi. (Nawet nie wiem czy jeszcze są do kupienia)
Jeszcze mieli dobre chleby i kapustę kiszoną w puszkach. Ostatnio robię zakupy w Realu i tylko przy okazji jak jadę samochodem do/z Polski.
Pozdrawiam
anna.p:
Ktoś wie moze co za polski sklep powstaje kolo POLONUSA, w piatek jechałam tamtedy i mignal mi napis polskie delikatesy czy cos takiego.
Kilup:
Witajcie!
Ja mimo tego, że jestem tu ponad rok, to pierwszy raz byłem w polskich sklepach miesiąc temu, jak potrzebowałem kupić ogórki kiszone :) i wodę mineralną na okres diety warzywno-owocowej. Szczerze powiedziawszy, to innych artykułów niż powyższe nie kupowałem, więc o datach ważności się nie wypowiem; ale co do obsługi, to mam niemiłe doświadczenie... Poza tym polskie artykuły można kupić w normalnych sklepach - pieczarki, ryby :)
Jomir:
I parowki z Animexu sa w Netto :)
blondzidelko:
te Polskie delikatesy to po prostu przeniesiony Polonus:)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej