Regionalne > Kopenhaga
Polskie sklepy
sklep:
mam pytanie od ktorej jest dzis czynny sklep polski na Kopenhadze
ika:
Nazwa firmy: Polski sklep Wisla
Rodzaj firmy: Sklep polski
Adres: Sankt Annæ Gade 33 1416 Kopenhaga K
Tel.: 32545062
E-mail: info@wisla.dk
Adres WWW: http://www.wisla.dk
ika:
Polonus
Åboulevard 32, 2200 Kopenhaga
Strona internetowa: www.polonuscopenhagen.dk
Dojazd metrem do stacji Forum, lub autobusami: 2A, 3A, 12, 66, 69
Image
Tula:
Kolezanka Rosjanka sprzedala mi dzis historyjke z polskiego sklepu przy Åbulevard. Bywam tam i wiem, ze pan Sylwester mowi jezykami, natomiast wyglada na to, ze tylko on. Kolezanka chciala kupic twaróg na pasche (w rosyjskim sklepie zabraklo). Zajrzala do lodowki, nie znalazla, wiec idzie do pan za lada i po dunsku pyta, czy twarogu nie ma, czy moze ona nie widzi. Panie maja miny nie bardzo, wiec powtarza pytanie po angielsku, znow bez reakcji. W koncu probuje po polsko-rosyjsku, slowo "twarog" panie zrozumialy i z wyrazna ulga zaczely jej cos po polsku tlumaczyc. Olga, ze ona nie mowi po polsku, panie niezrazone tlumacza dalej.
Kurde, ja rozumiem, dunski trudny jezyk, ale jak mozna pracowac w sklepie w centrum miasta i mowic tylko po swojemu? To nie jest sklep wylacznie dla Polakow. Czy nie mozna bylo w calej Kopenhadze znalezc sprzedawczyni, ktora zna chocby "komunikatywnie" angielski? Olga byla zdumiona.
aneczka:
Tez sie spotkalismy z taka sytuacjia w tym sklepie, maz musial robic za tlumacza bo Panie tam pracujace nie umialy sie dogadac w innym jezyku niz Polskim :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej